Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Betalen aan laadpaal kan voortaan met Payconiq dankzij Futech

Laadpaal
Futech, expert in hernieuwbare energie, heeft een innovatief alternatief ontwikkeld voor betalingen aan (semi)publieke laadpalen voor elektrische voertuigen. Voortaan kunnen gebruikers van laadpalen die door de onderneming uit het Limburgse Tessenderlo werden geplaatst hun laadsessie afrekenen via Payconiq.
 
“Het gaat om een zeer gebruiksvriendelijk systeem”, zegt Niels Fabry, Energie Adviseur B2B laadinfrastructuur bij Futech.
 
“Je scant met je mobiel toestel de QR-code op de laadpaal waarna je kan selecteren met hoeveel kWh je de batterij van je elektrisch voertuig wenst op te laden. Vervolgens voltooi je de betaling via Payconiq en kan het laden beginnen.”

Transparante prijzen

Eén van de grote voordelen van het gebruik van Payconiq ten opzichte van de traditionele laadpassen is de zekerheid van laden. “Laadpassen zijn niet altijd compatibel met elke laadpaal. Payconiq daarentegen is altijd en overal toegankelijk”, weet Fabry.

 
“Bovendien weet je met het systeem van Futech als gebruiker meteen hoeveel je voor je laadsessie gaat betalen. Bij laadpassen worden de tarieven voor de gebruiker immers niet altijd transparant geafficheerd. Tenslotte betaal je bij het gebruik van Payconiq rechtstreeks aan de aanbieder van de laadpaal en valt de bijkomende afwikkelingskost, die aanbieders van laadpassen aanrekenen, weg.”

Verhoogde flexibiliteit

 
Ook voor de aanbieders biedt een betalingssysteem met Payconiq tal van voordelen. “Allereerst stellen zij hun laadinfrastructuur open naar meer gebruikers dan enkel eigenaars van laadpassen.”, zegt Fabry. “Aanbieders kunnen ook steeds opteren voor een hybride systeem met zowel laadpassen als Payconiq. Het is dan aan de gebruiker om te beslissen van welk systeem hij/zij liefst gebruik maakt.”

De aanbieders van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen kunnen op een zeer flexibele manier hun prijzen vastleggen en deze ook aanpassen. “Zo kunnen ze gemakkelijker inspelen op marktevoluties en de prijsstrategie van hun concullega’s.

Het opzetten van een systeem met Payconiq is zeer eenvoudig en wordt van A tot Z gefaciliteerd door Futech."

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company vult aan: “Uit onze cijfers blijkt dat Belgen nooit zo vaak mobiel betaalden als vandaag. Die gewoonte is echt verankerd in hun dagelijks leven.

Dankzij onze samenwerking met Futech, kunnen consumenten met een elektrisch voertuig vanaf nu ook makkelijk mobiel betalen via Payconiq om hun voertuig op te laden. Opnieuw een stap naar een steeds vlottere betaalervaring in het domein van de mobiliteit. Een domein dat enorm snel evolueert.”
Smart charging

Nog interessanter wordt het voor de aanbieder van de laadinfrastructuur wanneer deze voor een geïntegreerde opstelling met zonnepanelen kiest. “Door zijn laadpalen te voeden met zonne-energie, verhoogt de aanbieder het rendement op zijn installatie. Zeker wanneer deze slim wordt aangestuurd”, besluit Fabry.

www.futech.be .

Laadpaal

Deel dit artikel