Maandag 13 januari start het eerder aangekondigd betalend parkeren op centrumparking Sint-Pieter en de parkeerplaatsen rond de Sint-Pieter en Pauwelkerk. De afgelopen dagen werden de nodige betaalterminals geplaatst.

Op parking Sint-Pieter kan je een parkeerticket nemen voor maximaal 4 uur, rond de Sint-Pieter en Pauwelkerk geldt 2 uur als langste parkeermogelijkheid. Wanneer je geen parkeerticket neemt of je ticket vervalt, dan riskeer je een parkeerretributie van 12,5 euro.

Het betalend maken van parking Sint-Pieter vormt na de heraanleg een logische stap in het parkeerbeleid dat de afgelopen jaren werd uitgebouwd. Centrumparkings zoals Sint-Pieter richten zich vooral op mensen die slechts enkele uren in het Centrum verblijven en zijn daarom betalend.

Daarnaast zijn er in de onmiddellijke buurt gratis mogelijkheden voor langer parkeren. Zo kan je met blauwe schijf (maximum 2 uur) gratis parkeren op de nabijgelegen Markt, wie 100 meter verder stapt parkeert kosteloos en zonder tijdsbeperking op randparking Rivierstraat.

Het invoeren van betalend parkeren op parking Sint-Pieter gaat uiteraard samen met de nodige controles hierop.