Door de ontwikkelingen op het bedrijventerrein Beverdonk is Grobbendonk sinds kort de nieuwe inrijpoort voor de Haven van Antwerpen. Woensdagavond organiseerde KIH samen met Voka Kempen West een boeiende rondleiding op de expansieve site van 11ha.

Er worden vandaag al containers gelost en geladen op de Beverdonk Container Terminal, de open access terminal van Dubai Ports World (foto's).

Het Japanse Sumitomo is de eerste bewoner van Antwerp East Port.

Groep Heylen ontwikkelt onder leiding van CEO Wim Heylen 11 hectare aan logistieke gebouwen naast de containerterminal van DP World.

Wim Heylen, tevens KIH-voorzitter : 'In 2015 willen we met een vol huis zitten.

Dat een Japans bedrijf voor de Kempen kiest, is een prima zaak. Japanners zijn langetermijndenkers. Hen lok je echt niet met een quickwin. Vanzelfsprekend is de ligging voor distributiehier fantastisch. We zitten dicht bij de haven, maar de afstand is groot genoeg om de mobiliteit te kunnen verzekeren. Bovendien is de arbeidsethos van onze mensen een heel grote troef. Kempenaren hebben de reputatie heel goede, harde werkers te zijn. En dankzij de aanwezigheid van de Katholieke Hogeschool Kempen komen er ieder jaar nieuwe in logistiek opgeleide werkkrachten op de markt, naast de vele gemotiveerde laaggeschoolde werknemers die hier al voorhanden zijn.

Bouw van de Antwerp East Port op 110.000m2
De bouw van de Antwerp East Port kadert in de realisatie van het Economisch Netwerk Albertkanaal.

De containerterminal en de logistieke bedrijvigheid moeten zoveel mogelijk gebruik maken van de binnenvaart en zo verkeer van de E313 weghalen : op de Antwerpse Ring -100.000 minder vrachtwagens per jaar.

'Binnen 3 jaar tegen 2015 willen we de voorziene 110.000 vierkante meter aan logistieke gebouwen en bijpassende kantoren toegewezen hebben', zegt Wim Heylen, afgevaardigd bestuurder van de Groep Heylen. 'We zullen de komende jaren nog heel wat moeten bouwen. Dat zal voor veel Kempense bedrijven een mooie opportuniteit zijn.'

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.
Info Voka Kempen