U bent hier

Bevoegdheden nieuw schepencollege Grobbendonk

Grobbendonk
16.11.2018 - 15.55u
Door: Herman Gezelle

De gemeente Grobbendonk wordt de komende 6 jaar bestuurd door een  team dat vernieuwing, verjonging en ervaring combineert. Vanaf 1 januari 2019 zal Marianne Verhaert als eerste vrouwelijke burgemeester een nieuwe wind door Grobbendonk en Bouwel laten waaien.

'We staan voor heel wat uitdagingen en zullen de komende jaren daadkrachtig besturen. Over 6 jaar wil ik kunnen terugblikken op heel wat projecten die de leefbaarheid en de samenhorigheid in onze gemeente sterk bevorderd hebben', aldus de toekomstige burgemeester.

GiB behaalde negen gemeenteraadzetels waardoor er vier nieuwe en jonge mensen in de gemeenteraad komen: Marianne Verhaert, Peggy Goormans, Jelena Cecelja en Brent Wouters. Martine Taelman, Ulrik Anthonis, Paul Van Rompaey, Johan Verhaegen en Alex Van Peer, die al heel wat jaren bestuurservaring hebben, vullen het rijtje van GiB-raadsleden aan.

GiB heeft met N-VA een coalitie-akkoord gesloten om de komende zes jaar samen te besturen.

De hoofdlijnen van dit akkoord zijn: een gezond financieel beleid, een betere mobiliteit en veiligheid, de ontwikkeling van site Kasteelhoeve d'Ursel, een sterk sociaal beleid, een gemeentelijk contactpunt in Bouwel, het stimuleren van de lokale economie, 'wonen in het bos' als oplossing voor de weekendverblijven én sterke inspraak via burger- of wijkbegrotingen.

Marianne Verhaert zal instaan voor de algemene leiding van onze gemeente in nauw contact met onze buurgemeenten, inwoners en personeelsleden. We focussen meer dan ooit op inspraak waar zij de verantwoordelijkheid voor zal nemen. Daarnaast is ze als ingenieur de geschikte persoon voor openbare werken. Marianne Verhaert : 'Ik heb er echt zin in om met deze toffe ploeg er tegenaan te gaan voor de komende 6 jaar.'

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen met de bevoegdheden :

Marianne Verhaert (GiB)
Burgemeester, algemene zaken, Openbare werken, veiligheid en inspraak

Eric Van Meensel (N-VA)
Financiële, juridisch en economische zaken en dierenwelzijn

Ulrik Anthonis (GiB)
Mobiliteit, Vrije Tijd (met sport en cultuur) en senioren

Brent Wouters (GiB)
Leren, Jeugd en Gezin

Johan Verhaegen (GiB)
Ruimte, Toerisme en Communicatie

Martine Taelman (GiB)

Schepen van Welzijn en personeelszaken, voorzitter bijzonder comité.

Greet Van de Peer (N-VA) zal eerste drie jaar de gemeenteraad voorzitten. Vanaf 1 januari 2022 zullen zij en Johan van functie wisselen waardoor Greet de laatste drie jaar van de legislatuur schepen wordt. (pp)

Foto : nieuwe schepencollege Grobbendonk vanaf 1 januari 2019-2024 /ADC/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto