Op 23 september 1944 werd Grobbendonk door het Britse leger bevrijd van de Duitse bezetter. Nog t.e.m. zondag 28 september wordt deze gebeurtenis ruim herdacht en gevierd. Er is een uitgebreid herdenkingsprogramma met een retrokoers, een tentoonstelling, voordrachten en getuigenissen, films, optredens, enz.

Zaterdag 27 september

De jeugdraad organiseert om 15.00 uur een retro dorpelingenkoers. Liefhebbers van de wielrennerij mogen hun getrainde en minder getrainde benen alvast insmeren en hun oudste tweewielers van stal halen. In 'Grobbendoenk Stoempt: Il Coppa Diamante' zal op een strakke omloop rond de Vaartkom gestreden worden om een diamanten trofee. Iedereen mag meedoen, op voorwaarde dat je benen volledig voorzien zijn van de natuurlijke beharing (voor vrouwen maken we graag een uitzondering). Gladgeschoren renners van een te hoog niveau worden geweerd om de drempel laag te houden. Voor de supporters zal er naast het parcours voor diverse animatie gezorgd worden! Meer info via  www.grobbendoenkstoempt.wordpress.com.

Suske Verhaegen, Rik Van Looy, Herman Vanspringel en Jos Willems zijn ook van de partij.

In de grote tent  aan De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk) brengt Hans Horemans om 19.30 uur een gastoptreden met liedjes van o.a. Frank Sinatra. Om 20.00 uur treedt Lia Linda op. Lia Linda brengt het Vera Lynn-Glenn Miller-repertoire in het kader van de herdenking.   

Zondag 28 september:

In de grote tent  De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk) vinden verschillende optredens plaats:

14.30 uur: optreden van Het O.L.Vrouwkoor van Bouwel

15.45 uur: optreden van fanfare Sint Donatus van Bouwel

19.00 uur: afsluitend optreden van The Andrew Sisters en het showteam van het 82ste/101ste Airborne vzw.

Om 21.00 uur is er een afsluitend vuurwerk op de voetbalterreinen van KFC Grobbendonk (Vaartkom 2), gesynchroniseerd met muziek uit de oorlogsjaren.