U bent hier

Beweging.net gaat in Geel in zee met sp.a en Groen, niet met CD&V

Geel
12.01.2018 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

In Geel heeft de lokale afdeling van Beweging.net, de christelijke arbeidersbeweging, beslist om met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober toe te treden tot het kartel tussen sp.a en Groen in plaats van de traditionele partner CD&V te steunen.

Beweging.net Geel was al sinds begin 2017 bezig "de formule om het best te wegen op het lokale beleid te herbekijken". CD&V neemt bij monde van lijsttrekker Ben Van Looveren akte van de beslissing en is naar eigen zeggen niet verrast.

CD&V vormt in Geel een meerderheid met de N-VA van burgemeester Vera Celis en het was al langer bekend dat de Beweging.net-vleugel zich daarin onvoldoende vertegenwoordigd voelde.

Het voormalige ACW heeft momenteel slechts één gemeenteraadslid binnen CD&V en niemand in het schepencollege.

"Blijkbaar is men bij Beweging.net van mening dat CD&V op hun punten, zoals zorg en verenigingen, te weinig weegt op het beleid", zegt CD&V-lijsttrekker en huidig eerste schepen Ben Van Looveren. "Wij zijn een andere mening toegedaan, maar we respecteren hun beslissing."

Beweging.net blijft vrijdag op de vlakte over de strubbelingen met CD&V.

"Er hebben verschillende elementen meegespeeld in onze beslissing, zoals de ervaring bij de vorige verkiezingen, zorgen dat we vertegenwoordigd worden door eigen mensen, vertrouwen en samenwerking", zegt Yves Van Hulsel van de Geelse Beweging.net-afdeling.

"CD&V heeft vorig jaar, toen we zeiden de situatie te willen herbekijken, erg correct gereageerd en hoopte dat we elkaar toch nog zouden vinden. We kunnen elkaar uiteraard nog altijd tegenkomen na de verkiezingen."

Volgens Beweging.net Geel is het de eerste keer dat er in Vlaanderen een "progressief front" komt van sp.a, Groen en Beweging.net. De lijsttrekker en andere details worden op vrijdag 19 januari bekendgemaakt.

Bij de nationale instanties van Beweging.net is te horen dat het nog wel gebeurt dat lokale afdelingen samenwerken met andere partijen om een lokale lijst, zoals bijvoorbeeld een lijst van de burgemeester, te vormen. (belga)

imageMeer nieuws

Dit zijn alle kandidaten waarop je kan stemmen in jouw gemeente

Dit zijn alle kandidaten waarop je kan stemmen in jouw gemeente
Kempen regio | Vlaanderen 21.09.2018 - 15.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 21.09.2018 - 13.47u

Nieuwe randparking voor sportvelden Molenstraat

Kasterlee 21.09.2018 - 13.46u

Zes weekends hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Geel | Herentals | Kempen regio | Olen 21.09.2018 - 13.43u

Pleeggezinnen vieren feest in Bobbejaanland

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 21.09.2018 - 13.42u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland 21.09.2018 - 09.44u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto