U bent hier

Bewegingspunt : 'Geef 100 Herentalse gangmakers eens een verdiende pluim'

Herentals
30.09.2021 - 08.10u
Door: Herman Gezelle

'Ivo bezoekt als vrijwilliger van Samana (ziekenzorg) soms wel 15 zieken per maand in Herentals.  Ivo is een van de 100 Herentalse gangmakers. Dit zijn inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk die op hun manier een warme bijdrage leveren aan z'n stadsgenoten.

'Als bewegingspunt Herentals zetten we deze gangmakers in de kijker door hen een pluim te geven', zegt coördinator Marietje Van Wolputte. 'Een feestelijke campagne om 100 jaar bewegingspunt Herentals te vieren.

Ons feestjaar naar aanleiding van 100 jaar bewegingspunt Herentals is volop aan de gang.  En daar willen we zoveel mogelijk mensen uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven bij betrekken. En dit door 100 Herentalse gangmakers een pluim te geven.

Dat zijn één voor een mensen dicht bij ons die op hun manier een warme bijdrage leveren aan onze stadsgenoten. Die bijdrage kan groot of klein zijn. Bijvoorbeeld: een trekker van een sociaal project in je buurt.

Of een kennis die boodschappen doet voor zijn buurman. Sowieso allemaal mensen die warmte in de buurt brengen en mee van Herentals een zorgzame en solidaire stad maken", vervolgt coördinator Marietje Van Wolputte.


Via https://bewegingspunt-herentals.be/poll/100-herentalse-gangmakers/  kan iedereen een digitale pluim geven aan 1 of meerdere gangmakers. "Een wedstrijd is het zeker niet", benadrukt Marietje.

"Wel een mooie kans om al deze mensen in de kijker te zetten. En om zoveel mogelijk inwoners te laten kennismaken met deze straffe meneren en madammen. Want het zijn allemaal winnaars."

Feest in 't Schaliken

'De campagne is tegelijk de opwarmer voor het feest ter gelegenheid van de 100e verjaardag op woensdag 27 oktober om 20u. in 't Schaliken.

Het hoogtepunt van dit feestjaar. "Alle inwoners zijn dan welkom om mee te komen vieren. Het programma is een mix van gezellig feesten en inhoudelijke babbels.

Geert Schuermans, socioloog en auteur van 'De achterblijvers. Hoe de vloer onder de lagere middenklasse wegzakt', is alvast present om rake analyses met ons te delen", licht Marietje een tip van de sluier op. En ook onze gangmakers zetten we die avond graag in de bloemetjes."

#doemee

'Bewegingspunt Herentals roept inwoners op om mee te doen, de longen te vullen en 100 kaarsjes uit te blazen. Via de gangmaker-actie, via aanwezigheid op het feest op 27 oktober.

"Op die manier blijven we in beweging. Want als bewegingspunt is het onze missie om het sociaal beleid in onze stad mee te blijven sturen.", kadert Marietje.

imageMeer nieuws

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.11.2021 - 02.10u

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op
Herenthout | Neteland 29.11.2021 - 15.01u

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'
Grobbendonk | Herentals 29.11.2021 - 14.44u

Nieuwe virusvariant omikron: "Reden tot bezorgdheid maar niet tot paniek"

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 14.27u

De Averegten investeert verder in de toekomst

Heist op den Berg | Kempen regio 29.11.2021 - 10.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto