U bent hier

Bewoners Engelse wijk trekken aan de alarmbel

Herentals
31.01.2016 - 20.17u
Door: Herman Gezelle

Enkele boze buurtbewoners kwamen samen om de renovatiewerken in de Engelse wijk te evalueren. Buurtbewoner Guy De Biscop : 'De plannenmakers, de aannemer en de verantwoordelijken voor de opvolging van de werken buizen over de ganse lijn. Alle tekortkomingen opsommen zou ons minimum twee A4 bladzijden vergen.

Enkele opvallende negatieve punten : de inplantinggaten voor de recent geplaatste, bijenonvriendelijke magnoliabomen zijn veel te ruim en zorgen voor te weinig plaats bij het kruisen van voertuigen. Daarom dat er op regelmatige tijdstippen een wagen moet uitwijken. Die komt dan in de niet verharde berm terechtkomt.

De biggenruggen worden stuk gereden. Ze gaan in de toekomst zeker nog voor veel hinder zorgen. Parkeervakken werden nog niet aangepast waardoor sommige bewoners hun oprit niet kunnen gebruiken. Als alle aanplantingen uitgevoerd worden, kunnen sommige bewoners hun vuilbak niet meer voor hun voordeur plaatsen.

Passagiers van voertuigen komen in de blubber terecht bij het uitstappen.'

Buurtbewoner Geert Bourry vervolledigt de kritiek : 'In de toekomst (2017) gaan 1.200 jonge fietsers de wijk gebruiken om naar de nieuwe kOsh-school in de Ieperstraat te rijden.
Omdat het huidige gemeentebestuur geen oren heeft naar de klachten van bewoners, stapten we naar de oppositie.'

Johan Temmerman / NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto