Het zat er duidelijk aan te komen.  De bewoners van het Begijnhof Herentals maken zich ontzettend veel zorgen. 'We stemden unaniem tégen de mogelijke komst van die dining domes van Bubble BQ evenementenburo Production Pirates', klinkt het op het stille, beschermde Begijnhof en de Begijnenvest.

'De overlast gaat sowieso onoverzichtelijk en massaal storend zijn,' reageert emotioneel bewoonster en gezin Marleen K.  'Stel u voor : 250 personen per dag, 4 maanden de hele zomer lang aan één stuk.

Ons Begijnhof mag géén oord voor afval, wildplassers, stank, nachtlawaai, drugs en criminaliteit worden.  Absoluut niet.

En we kennen allemaal die N-VA schepen uit Kasterlee ondertussen: als iets werkt, overlast of niet, de miserie blijft terugkomen. Die madam denkt alleen aan haar persoonlijk gewin.  Foei N-VA, foei gemeentebestuur.

Van een luidruchtige zomerbar op dit domein wordt ook gesproken. Dat is krankzinnig.  We gaan zeker onze brievenbussen moeten afplakken, oordopjes gebruiken, bewakingscamera's installeren en veel meer', besluit Marleen. 

De 12 dining domes stonden de afgelopen tijd naast kasteel Le Paige als pop-uprestaurant voor gasten om in te komen dineren. Maar omwille van de covidmaatregelen is dat niet doorgeaan. 

Wordt vervolgd.

(JV) Foto's Nnieuws / Alex Leys / Bubble BQ.