Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bewoners van WZC De Wijngaard in markante fototentoonstelling : “Uniek beeld van dagelijks leven in wzc”

WZC De Wijngaard

WZC De Wijngaard in Grobbendonk presenteert nog tot 15/12 een markante fototentoonstelling over het dagelijkse leven in het bekende woonzorgcentrum aan de Schransstraat. Centraal staan de bewoners van het woonzorgcentrum én de personeelsleden die hen het leven zo aangenaam mogelijk maken.  Iedere dag weer 24/24u.

Het opzet kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

De foto’s zijn van de creatieve hand van huisfotografe Lana Van de Perre. “Ik vroeg onze bewoners en m'n collega’s om voor een grote spiegel plaats te nemen. Het beeld in de spiegel heb ik gebruikt.  Dat resulteerde in leuke en verrassende composities.
 
In het WZC kan je tot 15/12 zo'n 100 foto’s ontdekken.
 
Schepen voor sociale zaken Martine Taelman (GiB) is enthousiast over het initiatief : "Deze unieke foto’s geven een knap beeld van het leven voor en achter de schermen in het woonzorgcentrum. Je ziet fun, plezier, vriendschap, een vleugje intimiteit en zeker ook echte liefde.  De beelden tonen ook aan hoe waardevol werken in een woonzorgcentrum is, hoe oprecht meeleven en collegialiteit kunnen bijdragen tot een betekenisvol dagelijks leven van de bewoners.”

Naast de spiegelfoto’s heeft Jan Raeymaekers nog inspirerende spreuken geschreven op de ruiten van het gebouw. “Deze woorden herinneren ons eraan dat veerkacht in iedereen schuilgaat ongeacht de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Ze bieden troost en moed aan iedereen die ze leest”, onderstreept schepen Taelman. 

Foto's Adrie de Kok/NNieuws.

Schransstraat 55, Grobbendonk, België

WZC De Wijngaard

Deel dit artikel