U bent hier

Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove testen negatief op corona

Mol
22.08.2020 - 20.46u
Door: Mark Jaspers

Alle 30 bewoners van de afdeling Groene Oase die donderdag 20 augustus preventief werden getest op corona, hebben een negatief testresultaat. Dit resultaat bewijst dat er in het woonzorgcentrum uiterst hygiënisch en conform de preventierichtlijnen wordt gewerkt.

Dit mooie resultaat is een grote opluchting voor de betrokken bewoners, de familieleden, alle medewerkers en het gemeentebestuur. Wel testte één medewerker positief.

Zij had geen ziektesymptomen en werkte de afgelopen weken nooit samen met de eerder positief geteste medewerker. Beide besmettingen hebben vermoedelijk dus geen verband met elkaar.

Donderdag 20 augustus organiseerde Woonzorgcentrum Ten Hove de afname van in totaal 91 coronatesten, waarvan 31 testen bij bewoners van de afdeling Groene Oase en 60 bij de betrokken medewerkers.

De beslissing tot deze grootschalige preventieve testing werd genomen in samenspraak met de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA). Eerder die week testte één van de medewerkers van deze afdeling positief.

De besmette medewerkster vertoonde geen ziektesymptomen, maar onderging een preventieve test wegens een hoogrisicocontact. Dankzij de correcte werking van het contactonderzoek kon het woonzorgcentrum snel beslissen om op ruime schaal preventief te testen.

Resultaten zaterdag bekend

'Zaterdag 22 augustus ontvingen we de testresultaten', klinkt het. 'Van de bewoners testte niemand positief. Alle familieleden werden telefonisch op de hoogte gebracht. Eén medewerkster testte evenwel positief.

Zij had geen ziektesymptomen, maar was blijkbaar toch besmet. De betrokken medewerkster ging - conform de richtlijnen - meteen na de kennisname van de testresultaten in thuisquarantaine.

Deze medewerkster - eveneens van afdeling Groene Oase - raakte vrijwel zeker niet besmet door contact met de eerder besmette collega, aangezien zij de afgelopen weken nooit op hetzelfde moment werkten.

Verdere opvolging

Begin volgende week analyseert de directie verder de situatie. De bestaande bezoekersregeling met bijhorende richtlijnen blijft van kracht. Het woonzorgcentrum past zoals in het verleden strikt alle hygiëneregels toe, waaronder een correcte mondmaskerdracht voor alle medewerkers.'  Foto WZC Ten Hove/N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto