U bent hier

Bezoek 20e editie Mon Mol Martre met foodcorner

Mol
29.07.2019 - 09.59u
Door: Mark Jaspers

Mon Mol Martre bestaat 20 jaar. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus is een bezoek aan deze feesteditie van de kunsthappening met foodcorner een absolute aanrader.

Langs de oevers van de Nete strijken 160 artiesten neer om hun kunsten 'live' te tonen. In de foodcorner op parking Sint-Pieter geniet je van hapjes en drankjes. Op zaterdag ben je welkom tussen 14 en 19 uur en op zondag tussen 12 en 18 uur. De toegang is gratis.

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de kunsthappening maakten massaal veel inwoners een schilderijtje. We verzamelden al meer dan 3.000 kunstwerkjes.

Samen vormen deze schilderijtjes de grootste verzameling mini-schilderijtjes ooit gemaakt door verschillende personen. Voor een kleine gift mag je er eentje uitkiezen en steun je de deelnemende zorgcentra in onze gemeente.

Traject kunsthappening

Het traject start aan de Markt, langs parking Sint-Pieter, het park Moldersbok en loopt verder via de Wandelweg langs de oevers van de Nete tot aan de Kersenlaan.

Op verschillende plaatsen op het traject spelen muzikanten een deuntje en tonen schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, juwelenontwerpers,... 'live' hun kunsten.

Niet fietsen

Houd er rekening mee dat je tijdens de kunsthappening niet kan fietsen langs de Nete. Deze weg wordt volledig ingenomen door deelnemende artiesten met hun kraampjes. Je parkeert je fiets in de fietsparking aan 't Getouw of op de Markt tussen de kerk en de dienst toerisme.

Parkeren

Kom je met de wagen, dan parkeer je gratis op de randparking in de Rivierstraat. Op parking 't Getouw in de Molenhoekstraat of het Rondplein (zondag pas na de dierenmarkt om 13.30 uur) kan je betalend parkeren op zaterdag van 9 tot 18 uur, met een maximum van vier uur. Op zondag hoef je hier geen ticket te nemen.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto