Elke zaterdag in juli en augustus organiseert de Molse Gidsenkring een geleid bezoek aan de norbertijnenabdij in Postel. De rondleidingen starten om 14 uur aan het wit poortgebouw. Tickets zijn vanaf 13.30 uur te koop aan de abdij in het VVV-Kantoor, Huyze Colibrant. Volwassenen betalen 4 euro, een gratis glas Postelbier is inbegrepen.

 

De rondleiding omvat een film, een bezoek aan de vernieuwde toonzaal van de vermaarde bibliotheek, de prachtige binnenkoer, de romaanse kerk en een verkennende wandeling in de kruidentuin. Het accent ligt vooral op de historiek, het leven van de paters, hun verwezenlijkingen en de abdijgebouwen.

 

De gids neemt je mee tot diep in de middeleeuwen waar zeer gevarieerde bouwstijlen getuigen van een lang en groots verleden. Gedurende meer dan acht eeuwen hebben norbertijnen deze plek uitgekozen om hun verhaal te brengen. Momenteel is de abdij nog meer dan ooit een locatie die jaarlijks heel wat bezoekers naar onze gemeente lokt.

 

Praktisch

Er zijn rondleidingen op 6, 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus. Kaarten zijn te koop vanaf 13.30 uur in Huyze Colibrant aan de abdij, achter het witte poortgebouw, Abdijlaan 16. Het einde is voorzien om 16 uur.

  • Volwassenen: 4 euro
  • -18 jaar: 2 euro
  • -6 jaar: gratis
  • 1 gratis glas Postelbier per betalende volwassene

 

Meer info:

> dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

> Molse Gidsenkring, 0486 79 05 50, molse.gidsenkring@telenet.be