Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bib aan Huis neemt nieuwe start in Kasterlee

Vanaf februari kunnen burgers met een afstand tot de bibliotheek materialen aanvragen bij de bibliotheek waarna deze gratis aan huis worden bezorgd. De bibliotheek stuurt een vrijwilliger op vaste momenten op pad om de gevraagde pakketten rond te brengen.

Het project ‘Bib aan Huis’ werd opgestart in 2010 en was oorspronkelijk bedoeld voor minder mobiele inwoners die moeilijk in de bibliotheek geraakten. Daarna werden ook boekpakketten aan de woonzorgcentra en de lokale onthaalouders bezorgd.

Kasterlee wil nu het oorspronkelijke concept nieuw leven inblazen. De originele doelgroep wordt uitgebreid naar ‘burgers met een afstand tot de bibliotheek’. Dit kunnen nog steeds minder mobiele inwoners zijn, maar ook senioren, kansarme gezinnen, anderstaligen of anderen die een fysiek bezoek aan de bibliotheek als ‘moeilijk’ ervaren.

“Met deze aanpak hopen we de drempel naar de bibliotheek kleiner te maken,” vertelt schepen voor bibliotheken Walter Van Baelen. “Het bezoek van onze vrijwilligers is echter meer dan enkel een pakjesdienst. Deze sociale contacten kunnen ook een bijdrage leveren om de eenzaamheid te doorbreken,” vertelt schepen voor welzijn Sumati Adriaensen.

Een kennismakingsgesprek of een aanvraag voor een pakket kan steeds gebeuren in één van de drie bibliotheken, via tel. 01485 00 11 of via bibliotheek@kasterlee.be

Deel dit artikel