Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bib Nijlen sluit aan bij Regiobib Rivierenland

Bib Nijlen

Bib Nijlen sluit aan bij Regiobib Rivierenland.  Van 31 oktober tot 2 november is de Nijlense bib gesloten voor deze overgang.

De laatste jaren verschenen er overal in Vlaanderen regiobibliotheken. Dit als antwoord op het wegvallen van de ondersteuning door de provincies. Dit gebeurde vanwege de komst van het eengemaakt Vlaams bibliotheeksysteem. Ook in onze streek werden onderhandelingen gevoerd tussen acht bibliotheken en dit leidde tot de geboorte van de ‘Regiobib Rivierenland’. De samenwerking biedt ook voor Nijlense lezers voordelen.

Welke bibliotheken zijn erbij en waarom deze?

De bibliotheken van Nijlen, Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Putte en Sint-Katelijne-Waver werken al vele jaren samen vóór en achter de schermen. De bibliothecarissen steken regelmatig de koppen bij mekaar voor overleg of om samen activiteiten te organiseren zoals  Blikopener-lezingen, webinars in corona-tijden, Leesjury … Nu is deze goede samenwerking bestendigd en uitgebreid.

Waarom deze samenwerking?

De samenwerking biedt heel wat voordelen. Met één lenerskaart (één keer betalen) kan je terecht in alle acht bibliotheken. De catalogus is ook gemeenschappelijk. Zo kan je meteen zien in welke bib datgene wat je zoekt beschikbaar is. Je kan 7/7 terecht in een bibliotheek van de Regiobib (in totaal meer dan 60 openingsuren!). Handig als je dringend een boek voor school nodig hebt … Kan je je niet verplaatsen en is het niet zo dringend, dan kan je gratis een boek laten overkomen uit een andere bib van de Regiobib. Je kan je openstaande kosten in elk van de bibliotheken betalen.

Veranderingen in het nieuwe gebruikersreglement

Regiobib Rivierenland heeft een gemeenschappelijk gebruikersreglement dat in alle deelnemende bibliotheken geldt. Voor de Nijlense bibliotheekgebruiker betekent dit dat je vanaf nu 15 materialen kan lenen zonder onderscheid (i.p.v. 10 boeken + 5 dvd’s). Je kan nu ook niet-uitgeleende materialen reserveren in onze bib (enkel via de catalogus). De overige regels blijven dezelfde.

Bib Nijlen

Deel dit artikel