U bent hier

Bib nodigt Gelenaren uit voor 40e verjaardag

Geel
23.11.2018 - 17.37u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 1 december is de bibliotheek jarig: veertig jaar geleden zijn de 'boekerijen', die bemand werden door vrijwilligers, samengesmolten tot een erkende openbare bibliotheek onder de vleugels van stad Geel. De dienstverlening van de bib is sinds 1978 aangepast en uitgebreid met steeds één constante, de bibmedewerkers staan altijd voor je klaar. Deze veertigste verjaardag vieren ze dan ook graag samen met jou.

De bib is op hun verjaardag doorlopend open van 9 tot 16 uur met een feestelijk programma. Bekijk wat voor jou interessant is en beleef samen met alle bibmedewerkers dit unieke moment in de geschiedenis, want de bib wordt maar één keer veertig.

Programma:

10 tot 10.30 uur: Leeskasteel Sinterklaas (2 tot 7 jaar)
Leona leest voor uit een boek vol avonturen met de lieve Sinterklaas. Voor het leeskasteel schrijf je in door een e-mail te sturen naar bibliotheek@geel.be.
Locatie: de nieuwe Tribuun (waar vroeger de cd's stonden).

10.30 tot 11.30 uur: Vrolijke show (2 tot 8 jaar)
De knotsgekke Charel brengt de show "Ik ben Sinterklaas".
Locatie: Grasplein.

11 tot 13 uur: Open Mic
Plateau, het artistiek project van Jeugdhuis de Vonk, komt naar de bib om een podium te hosten vanuit "Iets poëtisch", de open mic voor woord. "Iets poëtisch" is voor iedereen die iets met woord doet. Schrijf je teksten of poëzie, heb je zin om een monoloog op het podium af te steken, wil je een verhaal vertellen, ben je bezig met woord, slam poetry of cabaret? Het podium wacht op jou. Geen zin om zelf op het podium te kruipen? Kom gerust in het publiek zitten.
Locatie: de nieuwe Tribuun.

11.30 tot 14.30 uur: Boeken op recept (volwassenen en kinderen)
Last van onvervulde verlangens? Van keuzestress? Van een gebroken hart? Of weet je gewoon niet welk boek je nu eens gaat lezen? De boekendokters van de Culturele Apotheek kennen het juiste medicijn. Kom naar hun inloopspreekuur voor een kort doch indringend consult en krijg antwoord op je leesvragen in de vorm van een boekenrecept op maat, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en de eventuele bijwerkingen.
Locatie: inkom bib leessalon

15 tot 16 uur: Zing mee met het Aards zangkoor Aard Nouveau o.l.v. Jos Van Reempts
Aard Nouveau brengt een aangepast repertoire voor de jarige bib, met golden oldies en nieuwe songs. Iedereen mag meezingen.
Locatie: Grasplein

Doorlopend:
Elke bezoeker mag snoepen van een stuk taart, gemaakt door de leerlingen van Voeding en Horeca van Sint-Jozef Geel (Kogeka).
De expo doorheen de hele bib is een artistieke prestatie en cross-over van de ateliers van Luc Aussems en Heidi Wygaerden van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto