De 6 uitleenposten in de Heistse deelgemeenten sluiten eind juni de deuren wegens te duur. Maar dat betekent niet dat de inwoners van de deelgemeenten op hun leeshonger zullen blijven zitten. Met de lancering van De Bus wil de gemeente op tien stopplaatsen de buurtbewoners boeken laten ontlenen. De Bus rijdt op weekdagen uit en houdt halt in de deelgemeenten van Heist-op-den-Berg.

Maar via De Bus wil het gemeentebestuur ook haar dienstverlening in de deelgemeenten opvoeren. Zo kan je in De Bus terecht voor de aankoop van pmd-zakken, toeristische info, allerhande inschrijvingen of hulp bij het invullen van documenten voor de gemeente of het OCMW .

Gemeente partners met Van Hool en Sint-Lambertusinstituut

Samen met de leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut en busbouwer Van Hool richt de gemeente De Bus in met de modernste technieken. Zo zal je er o.a. kunnen surfen op internet. Van Hool stelt de bus samen in hun atelier in Bree. Het chassis is ondertussen klaar. De leerlingen van de afdeling Hout van het Sint-Lambertusinstituut werken mee aan de inrichting van De Bus.

Ze maken boekenschabben. Daarnaast geven werknemers van Van Hool les aan de leerlingen ovr de verschillende soorten batterijen en het domoticasysteem in De Bus. Sommige leerlingen volgen een stage 'lassen' bij Van Hool.

Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen school en industrie, waarbij het belang van het technisch onderwijs nog eens aangetoond wordt.

De lancering van de afgewerkte Bus is voorzien voor eind september 2015.

Foto: De Bus wordt gerealiseerd in een samenwerking tussen het gemeentebestuur, de bibliotheek, de leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut en busbouwer Van Hool in Koningshooikt