Tijdens de derde week van oktober vindt de bibliotheekweek plaats. Jaarlijks sluit Bibliotheek Neteland deze week af met een verwendag.

Dit jaar maken ze het op zaterdag 23 oktober extra gezellig met een feestelijke verwendag met toeters en bellen om de eenmaking van Bibliotheek Neteland te vieren.

De medewerkers van Bibliotheek Neteland hebben een verrassend programma uitgewerkt voor alle leeftijden: poëtisch kapsalon, karikatuurtekening laten maken, live muziek, ...

Geniet van een lekker hapje en een drankje in de bibliotheek van je eigen gemeente. Of kom tijdens de verwendag eens kennis maken met een van de andere bibliotheken.

Na een korte sluitingsperiode door de omschakeling naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem openden de 5 bibliotheken hun deuren terug op 16 oktober. Deze omschakeling was voor Bibliotheek Neteland het uitgelezen moment om de krachten verder te bundelen en een eengemaakt lidmaatschap en dienstreglement in te voeren.

De 5 Neteland-bibliotheken hanteren voortaan dezelfde tarieven en voorwaarden. Wie zich lid maakt in één gemeente, kan zijn lidkaart ook in de 4 andere bibliotheken gebruiken. Bibliotheek Neteland kiest er nu ook voor om boetevrij te werken. Wanneer na 3 herinneringen de materialen nog niet zijn binnengebracht of wanneer materiaal verloren of beschadigd raakt, betaalt de lener een kost.

Graag kennismaken met deze nieuwe werking? Of gewoon komen genieten van een lekker hapje en drankje? Op zaterdag 23 oktober is iedereen welkom tijdens de openingsuren van de bibliotheken. Het volledige programma per bib is terug te vinden op www.regioneteland.be/bib.