Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bibliotheken Kasterlee en Lille worden boetevrij

Bib

Vanaf 1 november  betalen leden van de bibliotheek van Kasterlee en Lille geen boete meer bij het te laat inleveren van een boek of andere geleende materialen. De twee boetevrije bibliotheken profileren zich hierdoor nog meer als gastvrije en klantvriendelijke gemeentelijke organisatie.

Kastels schepen van bibliotheek Walter van Baelen (CD&V): “De bibliotheek biedt een opstapje naar de ontdekking van de wereld. Met een boetevrije bibliotheek maken we onze bibliotheek nog toegankelijker voor iedereen. Leden kunnen gratis ontlenen zonder zich zorgen te maken om een eventuele boete. Kinderen tot 12 jaar betaalden sinds 2021 al geen boete meer. We merken dat boetes voor sommige mensen toch een drempel vormen.”

Boetevrij betekent niet dat je de materialen die je uitleent zomaar mag houden. De uitleentermijn blijft drie weken. Om onze leners te helpen herinneren aan het einde van de uitleentermijn stuurt de bibliotheek nog steeds berichten. Materialen die niet worden binnengebracht moeten vergoed worden. Uit ervaring weten we dat dit zeer weinig gebeurt. Door de invoering van de boetevrije werking wordt het aantal baliehandelingen teruggebracht en kunnen de medewerkers zich nu nog meer concentreren op het helpen van de bezoekers en het beantwoorden van vragen. We hopen dat we met de invoering van de boetevrije bibliotheek de klantentevredenheid verhogen.”

Bib

Deel dit artikel