Op zondag 23 juni organiseert het gemeentebestuur van Kasterlee in samenwerking met de Kastelse Biervereniging de tweede editie van Biekenbusseltje b(l)oeit. Tussen 14 en 18 uur kan je onder het mooiste bladerdek in het Kastelse centrum terecht voor een kennismaking met alles wat groeit en b(l)oeit in Kasterlee, mét een duurzame knipoog.

Op de creatieve markt met streeklekkers stellen Kastelse verenigingen, organisaties en inwoners hun b(l)oeiende activiteiten voor. Van planten en zelfgemaakt speelgoed tot info over bijen, advies over kringlooptuinieren en zoveel meer. Een heerlijke namiddag snuisteren in een groen decor!

Op het Biekenbusseltje podium kan je bewonderen wat de Kastelse creatievelingen in hun mars hebben. Ondertussen geniet je van een streekbiertje en een lokaal hapje. Kinderen kunnen roosjes knutselen of 'gekke fietsen' uitproberen in de verkeersvrije Berkenlaan.

De majestueuze beuken van Biekenbusseltje werken onder meer als een mega-filter voor uitlaatgassen en een natuurlijke CO2-magneet. "We roepen op om de gastheer-bomen op 23 juni een dagje vrijaf te geven en massaal te voet of met de fiets naar Biekenbusseltje te komen!", zegt schepen van duurzaamheid Rob Guns (CD&V). "Vlakbij het evenement voorzien we een grote fietsparking met de mogelijkheid om je fiets gratis te laten labelen tegen diefstal."

Inspiratie voor Biekenbusseltje b(l)oeit haalde de Kastelse Biervereniging bij de bloemenfeesten die er ooit plaatsvonden. Schepen van cultuur Guy Van de Perre (CD&V): "Samen met het organisatiecomité willen we met het evenement het bloeiende imago van Kasterlee beklemtonen en het mooie parkje extra in de kijker zetten."

Surf naar www.kasterlee.be voor een volledige lijst van deelnemers en het programma van de animatie. Via het Facebookevenement Biekenbusseltje b(l)oeit blijf je bovendien op de hoogte van de laatste info en nieuwtjes.