U bent hier

Bier van AB Inbev (Stella, Jupiler, ...) wordt 3 procent duurder

Nationaal | Vlaanderen
05.12.2017 - 01.56u
Door: Herman Gezelle

Vanaf begin volgend jaar verhoogt AB InBev de prijs van zijn bieren gemiddeld met 3,04 procent. Dat bevestigt de bierbrouwer nadat De Tijd het nieuws had gemeld. Voor horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij.

Voor de grootdistributie, de winkelketens is dat 2,83 procent, en dat voor het hele assortiment bieren.

"Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten, daarbij rekening houdend met de effecten van de inflatie." zo legt AB Inbev de prijsverhoging uit.

Het bedrijf verwijst naar investeringen, bijvoorbeeld in de alcoholvrije Jupiler 0.0%, de capaciteitsuitbreiding in de Belgische brouwerijen en de vergroening van de logistiek en productieprocessen.

Pas vorige week beschuldigde de Europese Commissie de brouwer nog van misbruik van zijn dominante positie op de Belgische markt. De Europese Commissie opende in juni vorig jaar een onderzoek naar de activiteiten van AB InBev op de Belgische markt.

Volgens een voorlopig oordeel van Eurocommissaris Margrethe Vestager zou AB Inbev de invoer van zijn bieren uit goedkopere buurlanden naar België belemmeren, en dat al sinds 2009.

Jupiler en Leffe zijn goedkoper in Nederland en Frankrijk omdat ze daar moeten afrekenen met scherper geprijsde concurrenten. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto