U bent hier

The Big Score : 'Klimaat en duurzaamheid prioriteit: multinationale reuzen reiken hand naar impactvolle start-ups'

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
12.10.2021 - 16.19u
Door: Herman Gezelle

35 multinationale bedrijven presenteren live, in alle transparantie, operationele en gebudgetteerde uitdagingen naar tech start-ups tijdens The Big Score in Gent

The Big Score, georganiseerd door Startups.be | Scale-Ups.eu in samenwerking met VLAIO en Voka, verwelkomt 35 projectleiders van internationale organisaties die hun operationele uitdagingen in alle transparantie voorleggen aan honderden impactvolle start-ups, die live of remote hun technologie kunnen duiden. Een uniek format en een win-win waarbij bedrijven zoals AB InBev, Nestlé, Procter & Gamble, Toyota, Engie, Dow en Volvo niche-oplossingen kunnen ontdekken die hun processen meer klimaatvriendelijk maken.

En de start-ups? Zij kunnen de deal van het jaar scoren.

"Gevestigde ondernemingen zijn voortdurend op zoek naar impactvolle samenwerkingen met nieuwe start-ups. Ze hebben er alle baat bij om zich te laten inspireren door het fris ondernemerschap en door de originele invalshoeken die start-ups te bieden hebben.

Op hun beurt kunnen start-ups profiteren van de slagkracht en het professionalisme van grote ondernemingen. The Big Score is dan ook een win-win operatie voor alle deelnemers. Dat is de slagzin van Voka in de praktijk: samen groeien en samen ondernemen" -  Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka

Start-ups worden echte partners in duurzaamheid

De bedrijfswereld wacht niet op overheidsverplichtingen om aan de 'road to net zero' of andere milieu-uitdagingen te timmeren. Aangezien de grote bedrijven de technologische evoluties eenvoudigweg niet meer behapt krijgen, slaat The Big Score met Voka en de experten van Engie Impact de brug tussen hen en honderden start-ups.

In 2020 planden 25 multinationals reeds honderden 1-op-1-gesprekken op The Big Score. In 2021 groeit dat aantal tot 35 topbedrijven die in alle transparantie hun uitdaging fileren in aanwezigheid van veelbelovende tech-bedrijven.

Bedrijven zoals Besix en Proximus duiden gedetailleerd en live vraagstukken rond hoe ze afgedankte producten opnieuw in de circulaire waardeketen kunnen krijgen; Dow en Toyota willen samenwerken om binnen hun just-in-time processen minder uitstoot te genereren of efficiënter grondstoffen te gebruiken.

Engie Impact en AB Inbev zoeken start-ups die hun verbruik van fossiele brandstoffen kunnen helpen drukken. De geloofwaardigheid van start-ups stijgt elk jaar.

"Grootschalige toepassing van nieuwe technologieën is één van de oplossingen voor grote industrieën om diens activiteiten te herleiden naar CO2 neutrale processen.

The Big Score biedt het platform om de moeilijkste reductie-uitdagingen voor de industrie te koppelen aan baanbrekende start-up- en scale-up-oplossingen. ENGIE Impact is verheugd om de Energy & Sustainability track te hosten."
- Ben Moens, Managing Director, Sustainability Solutions, ENGIE Impact

Transport en logistiek als ander aandachtpunt

Fileleed kost de EU jaarlijks 100 miljard en de milieu-impact van het huidig transportsysteem is verantwoordelijk voor 22 percent van de Europese uitstoot van broeikasgassen.

Daarnaast zijn zowel consumenten, steden als bedrijven vragende partij naar meer keuze, meer flexibiliteit in mobiliteitsoplossingen.

Deloitte partnert met The Big Score, en cureert er de 'Future of Mobility of Goods' track om ook hier de beslissende CIOs and CTOs uit de bedrijfswereld met relevante tech scale-ups te linken.

"Waar logistiek vroeger wel eens werd aanzien als een noodzakelijk kwaad en een te minimaliseren kostenpost, investeren bedrijven de dag van vandaag in logistiek om strategisch het verschil te maken in de markt ter ondersteuning van groei en competitief voordeel.

Kost is nog steeds belangrijk, maar wordt meer en meer in balans gezet ten opzichte van klantgerichtheid, weerbaarheid, flexibiliteit en duurzaamheid."
- Kevin Overdulve; Partner Deloitte, Supply Chain & Operations

Over The Big Score

The Big Score, het venture capital en corporate sourcing event, focust 100% op het faciliteren van deals.

The Big Score is bekend om zijn eerste eventdeel (op 30/11 en 1/12) waar 50 nauwkeurig geselecteerde software en saas scale-ups uit heel Europa de opportuniteit krijgen om internationale investeringsfondsen van soms honderden miljoenen en nieuwe bedrijfsklanten te overtuigen van hun oplossing.

Op de laatste dag (2/12) draait The Big Score de rollen om en zullen 35 multinationale reuzen zoals P&G, AB Inbev, Nestlé, Euroclear, Volvo, Toyota, Dow, Arcelor Mittal op het podium helder gebudgetteerde uitdagingen voorstellen aan honderden aanwezige start-ups.

Voeg daarbij een handige netwerktool, discrete vergaderruimtes voor één-op-één-gesprekken en een aangenaam avondprogramma in hartje Gent toe, en The Big Score belooft opnieuw via meer dan 2000 ontmoetingen verschillende deals in te leiden.

Een overzicht van alle uitdagingen is terug te vinden via: https://www.thebigscore.eu/the-big-score-challenges

The Big Score volgt de 'time squeezing' filosofie van Startups.be | Scale-Ups.eu. Via het format kan je op korte tijd connecteren met high-end profielen, iets waar normaal verschillende e-mails, businesstrips, etc. aan voorafgaan.

The Big Score bouwt daarbij verder op zijn reputatie als dé ontmoetingsplek om 'deep pocket' investeerders (oa. Accel, Index, Battery, Atomico, IDInvest, ...) en corporate buyers (oa. P&G, AB Inbev, Arcelor Mittal, Siemens, Samsung, Orange, Microsoft) te verwelkomen.

Praktische info:

The Big Score vindt plaats op 30 november, 1 en 2 december en wordt live georganiseerd.

Investor & Buyer track: 50 Europese scale-ups pitchen op dag 1 en 2
Corporate Challenge track: 35 super prospects challenges presenter op dag 3

Meer info: www.thebigscore.eu

The Big Score, georganiseerd door Startups.be | Scale-Ups.eu, in samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), en wordt gepresenteerd door het Vlaams netwerk van ondernemingen (Voka).

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door stad Gent, Deloitte, Procter & Gamble, PMV, Engie Impact, North Sea Port, Sofina, imec.istart en verschillende curerende fondsen.

imageMeer nieuws

Gladiolen : sold out

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Olen 23.05.2022 - 12.04u

Gemeentebestuur Mol : "Schrappen van piekuurtreinen is onaanvaardbaar"

Gemeentebestuur Mol : "Schrappen van piekuurtreinen is onaanvaardbaar"
Kempen regio | Mol | Nationaal | Neteland 23.05.2022 - 11.56u

Geen provinciale veeprijskamp op pinkstermaandag

Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 23.05.2022 - 09.44u

Cambio autodelen van start in Geel

Cambio autodelen van start in Geel
Geel | Kempen regio 23.05.2022 - 09.35u

Eindronde 4e Prov : 'Moegestreden SKS Herentals kan promotie niet bekronen met winst'

Herentals | Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 22.05.2022 - 20.05u

SKS Herentals promoveert naar 3e Provinciale

SKS Herentals promoveert naar 3e Provinciale
Herentals | Mol | Neteland 21.05.2022 - 22.12u

Marine viert 75e verjaardag met Vlootdagen aan het Steen Antwerpen

Internationaal | Nationaal 21.05.2022 - 20.53u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto