Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bij de start van "Godvergeten": hoe staat het nog met het onderzoek naar seksueel misbruik in de Kerk?

Kerk

Overlevers van seksueel misbruik binnen de katholieke Kerk doen vanaf vanavond hun verhaal in "Godvergeten", op VRT Canvas.

Maar hoe staat het intussen eigenlijk met het grote onderzoek naar dat misbruik, de zogenaamde "Operatie Kelk"? (VRTNWS)

 

Deelnemen aan KUL onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag?

"Had u in de jaren 1960-1970 weet van grensoverschrijdend gedrag van gezagspersonen (zoals priesters, leraren,…) tegenover uw leeftijdsgenoten in een katholieke omgeving (zoals scholen, internaten, parochies,…) in Vlaanderen?

Graag wil Leen Deflem, doctoraatstudente aan KU Leuven, hier met u een gesprek over hebben. Ook uw visies en ervaringen kunnen bijdragen aan het onderzoek. Het interview zal ongeveer een uur duren. Uw anonimiteit zal steeds gegarandeerd worden.

Wie kan deelnemen aan het onderzoek? Leen Deflem is ook op zoek naar mannen en vrouwen die in de jaren 1950 - 1960 - 1970 wisten van grensoverschrijdend gedrag van volwassenen tegenover minderjarigen in een katholieke Vlaamse omgeving dat niet rechtstreeks henzelf betrof of toch henzelf..

Aarzel niet om vrijblijvend contact om te nemen voor verdere informatie, of om een afspraak te maken:  Leen.deflem@kuleuven.be - (nog even in buitenland tot 20/9).  Later meer.
·

Kerk

Deel dit artikel