Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bij huiszoekingen in rechts-extremistisch milieu valt 1 dode in Merksem : ook huiszoeking in Kasterlee - update

Politie

In Merksem, in Antwerpen, is vanmorgen één dode (36) gevallen bij een huiszoeking. Dat bevestigt het federaal parket. De huiszoeking was een van de zowat tien huiszoekingen die plaatsvonden in het kader van een operatie tegen rechts-extremistisch geweld.

In en rond Antwerpen, maar ook in Kasterlee en Gent, vond vanochtend alles samen een tiental huiszoekingen plaats in het rechts-extremistische milieu, meldt het federaal parket. Het zou gaan om mensen die mogelijk een aanslag voorbereidden. Bij die huiszoekingen is volgens het parket een groot aantal wapens in beslag genomen, waarvan er sommige ook legaal geregistreerd waren. (VRTNWS)

UPDATE parket :

Huiszoeking in Kasterlee in kader van terreur en wapenbezit extreemrechts

In Kasterlee heeft de federale politie woensdagochtend een huiszoeking uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar een geplande terreuraanslag en verboden wapenbezit in ons land. De zaak situeert zich vermoedelijk in het extreem rechts milieu en wordt behandeld door een onderzoeksrechter in Antwerpen.

Naast Kasterlee, waren er ook huiszoekingen in Merksem, Zandvliet, Antwerpen, Deurne, Berchem en Gent. Een groot aantal wapens is in beslag genomen. In Merksem kwam een 36-jarige man bij de huiszoeking om het leven. Terreurprocessen worden in onze provincie door de rechter in Mechelen berecht.

Bij een versterkte huiszoeking in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek werd een 36-jarige man dodelijk geraakt door een politiekogel.

De huiszoeking in het onderzoek werd uitgevoerd door de speciale eenheden van de federale politie. Bij het binnenvallen van de woning aan de Molenlei in Merksem ontstond een schietpartij, waarbij de bewoner geraakt werd. De hulpdiensten werden meteen ter plaatse geroepen, maar de dertiger is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Slachtofferbejegenaars hebben zich ontfermd over de familieleden van het slachtoffer. Via hen laat de familie van het slachtoffer weten dat ze niet met de media willen communiceren. Ook voor de leden van de speciale eenheden is er bijstand voorzien.

Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Het onderzoek ter plaatse werd uitgevoerd door het labo, de wetsdokter en de wapendeskundige. De onderzoeksrechter heeft samen met het parket, comité P en de lokale recherche van PZ Antwerpen een afstapping georganiseerd.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt volop.

Bij deze huiszoekingen is een groot aantal wapens in beslag genomen. Deze zullen de komende dagen verder worden onderzocht en geïnventariseerd. Sommige van de aanwezige wapens werden legaal geregistreerd. (federaal parket)  foto politie.

Update 17.30u  - federaal parket

'Er werden in bij deze huiszoekingen zes personen meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter beslist later of zij bij hem worden voorgeleid.   Bij de huiszoeking in de woning van de persoon die deze morgen overleed na het schietincident met de politie, werden meer dan honderd wapens aangetroffen en een hele grote hoeveelheid munitie.

Er werden eveneens tactische vesten, nachtkijkers, warmtekijkers enz. aangetroffen.  Ook bij de andere uitgevoerde huiszoekingen (10 in totaal) werden er grote hoeveelheden wapens en munitie aangetroffen.

Het gaat om een groep personen die ervan verdacht worden een vorm van gewapend verzet te willen plegen tegen de overheid zonder dat daarbij reeds een concreet doel of tijdstip bepaald was.' (fp)

 

Molenlei , Merksem, België

Politie

Deel dit artikel