Het elektriciteitsongeval dat afgelopen zaterdag gebeurde na de kampioenenmatch van een jeugdploeg van Hockeyclub Inter Mol was – naast het fysieke leed - voor heel wat spelers en toeschouwers ook een emotioneel zware gebeurtenis. Daarom organiseren de club en het gemeentebestuur op dinsdagavond 21 mei om 20 uur een bijeenkomst in de raadzaal van 't Getouw.

Van de twintig slachtoffers die zaterdagavond gewond raakten na de kampioenenmatch mochten intussen negentien mensen het ziekenhuis verlaten. Het laatste slachtoffer krijgt nog medische zorgen toegediend in een gespecialiseerd brandwondencentrum.

Bijeenkomst slachtofferhulp

In samenspraak met de dienst DSI (Dringende Psychosociale Interventie) van het Rode Kruis en het gemeentebestuur organiseert Hockeyclub Inter Mol een bijeenkomst. Iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor, is welkom. De club hoopt dat iedereen de gebeurtenissen op deze manier stap voor stap een plaats kan geven en verwerken.

Ongeval met hoogspanningskabels

De kampioenenmatch van een jeugdploeg verliep zaterdagavond 18 mei volledig anders dan verwacht. De slingers die meteen na de wedstrijd werden afgeschoten, veroorzaakten een elektrische ontlading bij overhangende hoogspanningskabels. De vrijgekomen elektriciteit trof via het hekwerk meerdere toeschouwers rond het speelveld.

Interventie ter plaatse

Meteen werden de hulpdiensten verwittigd en kwamen er meerdere ambulances – samen met de MUG – ter plaatse. Medewerkers van DSI zorgden nog dezelfde avond voor ondersteuning van de toeschouwers en de spelers die ongedeerd bleven maar het traumatische tafereel meemaakten. De bijeenkomst dinsdagavond past in de nazorg van deze begeleiding.