U bent hier

Bijenkasten leveren superoogst voor Geelse trouwers

Geel
02.10.2018 - 13.52u
Door: Mark Jaspers

In 2015 plaatste stad Geel bijenkorven en –kasten op het dak van het stadhuis en de bib. Dit kadert in het bijenplan waarmee de stad de massale bijensterfte van de laatste jaren wil inperken. Imker Maarten en imker Mustafa konden dit jaar meer dan 200 kg honing oogsten. Een uitzonderlijk goede oogst! Bijen doen het goed in de stad door de grote verscheidenheid van voedsel dat ze in tuinen en parken aantreffen.

Hart voor bijen

Bomen sneuvelen, mensen hebben een voorkeur voor een egaal groen gazon, akkers en weides bieden de bijen niet voldoende voedsel en pesticides verzwakken de bijenvolken waardoor ze een gemakkelijke prooi voor parasieten zijn. Onder andere door het plaatsen van bijenkasten op openbare gebouwen, de aanleg van bijenweides en de ondersteuning van de imkerij wil de stad haar steentje bijdragen om de gezondheid van onze bijen te bevorderen.

Cadeau voor Geels trouwers

Dankzij het bijenplan en onze imkers kunnen genoeg bijenvolken blijven overleven om de bestuiving van tuinbouwgewassen te garanderen - en om ons lekkere honing te leveren. De honing van het stadhuis en de bib geeft het stadsbestuur al enkele jaren cadeau aan alle Geelse trouwers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto