Op maandag 19 mei plaatst De Lijn een bijkomende haltepaal aan de ingang van Ten Hove in de Jakob Smitslaan. Onmiddellijk na de plaatsing is het mogelijk om deze belbusrit te reserveren.

Een belbus kan stoppen aan elke belbushalte met een haltebord van De Lijn in haar belbusgebied. De belbus rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling, en stopt enkel aan haltes die op voorhand werden aangevraagd. Je moet dus verplicht vooraf reserveren. Hoewel de belbus geen taxi is die van deur tot deur rijdt, kan je kriskras doorheen het hele belbusgebied reizen. Elke belbus is uitgerust met een lift zodat deze ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is. De tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn gelden ook op de belbus. De belbus is dus even voordelig.

 

Hoe reserveren?

Om een rit met de belbus te reserveren, contacteer je minstens twee uur vooraf de belbuscentrale (in Limburg 1 of 1,5 uur - afhankelijk van de belbus). De telefonist helpt je graag verder en brengt jouw reservatie meteen in orde. De belbus pikt je dan op het afgesproken moment op aan de afgesproken halte.