U bent hier

Bijna 100.000 burgers ingeschreven bij VDAB in provincie Antwerpen

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
07.07.2021 - 17.01u
Door: Herman Gezelle

Vandaag publiceert de VDAB een nieuwe versie van het werkzoekendenbericht. Daarin staan niet alleen het aantal werkzoekenden zonder werk, maar ook alle andere klanten bij VDAB. Dat waren er in juni voor onze provincie 95.627.

Werkzoekenden zonder werk, werkenden en studenten

Met deze vernieuwing wil VDAB maandelijks de dynamiek bij de verschillende groepen belichten. Op 30 juni 2021 waren er 95.627 burgers bij VDAB provincie Antwerpen ingeschreven. 67% was werkzoekend zonder werk, 25% werkend, en 8% student of andere.

Voor deze drie nieuwe categorieën zijn er in Arvastat tijdreeksen beschikbaar die teruggaan tot 2007. Ook is er informatie beschikbaar over de kenmerken van de profielen. Deze informatie en de werkzoekendengraad kan je nog altijd opzoeken tot op gemeenteniveau.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: "Zoals Wim Adriaens, onze gedelegeerd bestuurder ook al zei, is VDAB er niet alleen voor werkzoekenden. Ook werkenden die een nieuwe stap in hun loopbaan willen zetten of studenten die wat willen bijverdienen, kunnen bij ons terecht.

Om een werkzaamheidsgraad van 80% te behalen, willen we niet alleen werkzoekenden maximaal aan de slag helpen, maar ook meer mensen aantrekken naar de arbeidsmarkt en ook iedereen die al aan de slag is kansen bieden op een zinvolle en duurzame loopbaan.

Daarom willen we dat zichtbaar maken in de cijfers die we delen."

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto