Van 5 tot 11 december organiseerde het verkeersteam van lokale politie Neteland een nultolerantie voor verkeersinbreuken. Tijdens die week verhoogde ze haar controles op verkeersinbreuken gaande van parkeerovertredingen, snelheidsinbreuken, gsm-gebruik tot gordeldracht.

Korpschef Luc Smeyers : 'Het verkeersteam stelde in totaal 538 inbreuken vast. Snelheidsovertredingen voerden de top aan met 202 zware overtredingen op 4002 (5%) gecontroleerde voertuigen.

De zwaarste overtreding werd gemeten aan de Itegemsesteenweg Herenthout waar een bestuurder geflitst werd tegen 96 km/uur daar waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/uur.

Op de tweede plaats volgden de parkeerovertredingen met 116 inbreuken op het retributieparkeren (betalend parkeren, bewonerskaart, parkeerschijf…) en 171 parkeerinbreuken op de wegcode (voetpad, stilstaan- en/of parkeerverbod, …) Verder noteerde de politie nog 49 andere inbreuken waaronder gordeldracht, technische eisen van het voertuig, niet verzekerd voeren enz.  

De lijst van controles eindigt met een positieve noot met de winterbob. De politie onderwierp dagelijks gedurende één uur bestuurders aan een alcoholcontrole. Van de 257 gecontroleerde bestuurders blies er niet één positief.  

De controles vonden plaats in de vijf gemeenten van de politiezone. De meeste inbreuken op het parkeren vielen in Herentals, gevolgd door Vorselaar waar men nog al eens vergat de parkeerschijf te leggen.

De meeste snelheidsovertredingen werden gemeten in Herenthout met de Itegemsesteenweg als topper. 87 overtredingen op 682 (12,7%) gecontroleerde voertuigen. Het hoogste percentage overtredingen werd dan weer vastgesteld op de Industrieweg Grobbendonk waar 4 van de 10 (40%) gecontroleerde voertuigen in overtreding waren.  

De nultolerantieweek kwam er op vraag van de gemeentebesturen. De politie gaat in de toekomst nog meer soortgelijke acties organiseren en gaat deze ook uitbreiden naar andere prioriteiten zoals inbraken in woningen, drugoverlast.'