U bent hier

Bikas presenteert: Nepaldag in ecocentrum De Goren op zondag 30 juni

Mol
26.06.2019 - 14.06u
Door: Lex Verellen

Op zondag 30 juni ben je vanaf 9 tot 18 uur welkom in ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) voor de Nepaldag van Bikas, een Belgische ontwikkelingsorganisatie die zich focust op Nepal. De VZW bestaat dit jaar 30 jaar.

Om dit jubileum feestelijk af te sluiten, zorgt Bikas voor een dag vol activiteiten voor groot en klein! Wandelingen, kinderanimatie, Nepalese dansers, ... de opbrengst van deze topdag gaat naar de projecten van Bikas.

Bikas focust zich op verafgelegen gebieden waar de bewoners meestal door de overheid aan hun lot worden overgelaten. Regelmatig reizen afgevaardigden van Bikas op eigen kosten naar Nepal om ginder de projecten op te volgen. Naast scholen, hospitalen en gezondheidscentra financiert Bikas ook waterprojecten, wegen- en bruggenbouw.

Wandelingen

Samen met Nepalkenners en Bikas-sympathisanten willen de organisatoren met het activiteitenaanbod ook sportievelingen en natuurliefhebbers aanspreken. Daarom werkte natuurpunt vier wandelingen uit, vier verschillende trajecten met verschillende afstanden:

Vrije wandelingen:

4,5 – 6 – 10 – 19 en 25 kilometerBegeleide natuurwandeling met gids:

4,1 kilometer om 13, 13.30 en 14 uur

12,8 kilometer om 10 en 13 uur

Namiddagactiviteiten

Nepalese dansen14.30 uur: klankschalenmassage door Robert Lenaerts16.30 uur: boeiende beeldenreportage van en met Vlaamse avonturier Jelle Veyt over zijn expeditie naar de Mount Everest

Doorlopende activiteiten

Bikas voorziet tussen de grote activiteiten door toffe kinderanimatie, een verkoopstand met artisanale producten recht uit Nepal, snacks en snoepertjes, een spannende tombola, ...

Meer info: BIKAS vzw, irene@bikas.be, www.bikas.be

 
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto