U bent hier

Billie Eilish op Pukkelpop : "Billie-mania" voor het hoofdpodium

Internationaal | Vlaanderen
18.08.2019 - 21.37u
Door: Herman Gezelle

Veel tienermeisjes vandaag op Pukkelpop. Velen zijn hier ook voor het eerst en dat allemaal voor een leeftijdsgenote, de hype van het moment, de Amerikaanse Billie Eilish.

Al ruim voor de start van haar concert stroomt het volk toe voor de Main Stage. De spanning is duidelijk te voelen op het terrein: hier staat iets te gebeuren. Er wordt gejoeld, oorverdovend gegild en verder op de wei staan niet enkel tienermeisjes. Jong en oud willen Billie Eilish checken.

Op het podium lijkt een zelfzekere jongedame te staan die heel goed weet waarmee ze bezig is, iemand die haar boodschap via haar muziek en haar social media perfect tot bij haar leeftijdsgenoten krijgt: "Wees jezelf, doe je ding, met alle kwetsbaarheden die daar bij horen". En het moment waarop ze dat toont in Kiewit, wil niemand missen. Er wordt op schouders gekropen en alle smartphones worden bovengehaald.

Billie Eilish pakt het aan zoals de allergrootsten, want ook zij durft haar set, net als Tame Impala afgelopen nacht, met een van haar grootste hits te beginnen. En zo ontploft de wei al meteen bij "Bad guy".

Het publiek overstemt haar soms bijna. En op de grote schermen is te zien dat er bij de fans op de eerste rij hier en daar tranen vloeien. De adoratie en het inlevingsvermogen van haar tienerfans zijn gigantisch. (VRTNWS - Ellen Maerevoet)

Bekijk ook het interview op Lowlands 2019/vpro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto