VC Herentals heeft z'n remonte van vorige zondag (2-0 winst tegen Zwarte Leeuw) niet kunnen verlengen.  Bilzen/Waltwilder legde al in 34' de eindstand vast, 1-0.  De 2e helft domineerden de bezoekers, maar zonder resultaat. In de 75' miste Van de Kerkhof nog een penalty.  De thuisdoelman pakte het snoeihard geplaatst schot. Eindstand 1-0.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws :

Na de winst tegen Zwarte Leeuw kreeg Herentals een kans om het rampzalige seizoen nog wat op te poetsen als ze ook Bilzen zouden verslaan. Het moest de grasmat op zonder Van Der Schraelen , die een punt achter zijn seizoen heeft gezet en Verdonck was geschorst.

De eerste kans viel al erg vroeg voor Herentals via Vlaeymans die een lage schuiver nipt voorlangs zag gaan. Een minuut later was de thuisploeg een eerste keer gevaarlijk via D'Ignazio maar Doino tikte het leder over doel. In een geanimeerd openingskwartier vielen er langs beide kanten nog enkele kansen te noteren.

Voor Herentals kon Thomassen een combinatie met Dillen niet afronden terwijl voor Bilzen D'Ignazio en in de herneming Palaila niet succesvol waren. In het tweede deel van de eerste helft werd Bilzen sterker en kwam nadrukkelijker op de helft van rood-wit kamperen. Oteroperez liep de ganse linkerflank af maar Doino maakte de voorzet onschadelijk. Ook Boateng kon vanuit een schuine hoek niet afronden. Niet veel later klom de thuisploeg dan toch op voorsprong wanneer Odekerken op de linkerflank iedereen , inclusief doelman, te snel af was en Bilzen op voorsprong bracht. Meteen het laatste wapenfeit uit de eerste helft.

In de tweede helft een beter Herentals dat bijna op gelijke hoogte klom na geklungel achteraan bij de thuisploeg. Minuten later zag Vlaeymans zijn poging de verkeerde kant van de paal scheren. Aan de overzijde mikte Oteroperez naast. Ook Palaia vuurde nog eens richting doel maar Doino vond het welletjes. Halfweg de tweede helft kreeg Herentals een verdiende strafschop na een trekfout op Van de Kerkhof. Jeroen zette zich zelf achter de bal maar kon vanop de stip niet scoren.

Ondanks de vele wissels in het slotkwartier verwaterde de wedstrijd letterlijk en figuurlijk waardoor Bilzen dankzij een 1-0 zege zich mag opmaken voor een jaartje extra in de nationale reeksen. Voor Herentals zat die droom er al enkele weken op ...

VC Herentals speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Mariën Niels; Verberne Aart; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Dillen Robbe; Raeymackers Kai; Van De Kerkhof Jeroen.  Bank: Dams Pieter; Van Roosbroeck Jens; Hoefnagels Niels; Vervoort Joy

Vervangingen: 80e Van Roosbroeck Jens voor Dillen Robbe; 85e Hoefnagels Niels voor Raeymackers Kai ; 88e Vervoort Joy voor Thomassen Martijn

Gele kaarten: Thomassen Martijn; Van de Kerkhof Jeroen.

Doelpunten: 34e Odekerken Paul 1 - 0