Er is goed nieuws voor de fietsers tussen Grobbendonk en Herentals. De Vlaamse overheid heeft aan Herentals subsidies belooft voor de aanleg van riolering naast de Lierseweg. Er kan ook werk gemaakt worden van een nieuw en veilig fietspad.  Nog 2 eigenaars moeten overtuigd worden om grond voor het vrijliggend fietspad af te staan.   Het fietspad kan er nu binnen de 3 jaar komen. Voor het gedeelte van het fietspad op het grondgebied Grobbendonk zijn er aan die gemeente nog geen toelagen beloofd.

Rioleringswerken

CD&V Herentals is bijzonder verheugd dat, onder impuls van schepen Mien Van Olmen, ook twee belangrijke projecten uit onze stad in dit subsidieprogramma zijn opgenomen.

1. Rioleringswerken aan Lierseweg (deel tussen Wolfstee en de grens met gemeente Grobbendonk). Dit project heeft een geraamde totaalkost van 848.890 euro.

2. Wegenis- en rioleringswerken in de Servaas Daemsstraat (deel tussen Ring en Woud), Brouwerijstraat, Woud en een gedeelte van Mussenblok. Dit project heeft een geraamde totaalkost van 1.031.800 euro.

Schepen van leefmilieu Mien Van Olmen: “Ik kon, met de steun van Vlaams parlementslid Ward Kennes, minister Joke Schauvliege overtuigen van het belang van deze twee Herentalse projecten! De Vlaamse Overheid en de Stad Herentals reserveren nu beiden de nodige financiële middelen om deze twee projecten uit te voeren. Het huishoudelijke afvalwater van de woningen in deze twee zones zal via nieuwe rioleringen worden afgevoerd en zal niet langer geloosd worden in de bestaande baangrachten.

Samen met de Vlaamse overheid werkt de stad Herentals aan een nog betere waterkwaliteit en een nog beter leefmilieu.” Naast de beoogde milieueffecten van deze rioleringsprojecten, zullen langsheen deze trajecten ook belangrijke wegenwerken uitgevoerd worden. Schepen van mobiliteit Jan Michielsen: “Aan de Lierseweg zullen gelijktijdig vrijliggende fietspaden aangelegd worden.

In de Brouwerijstraat, de Servaas Daemsstraat tussen Ring en Woud, Woud en in een deel van Mussenblok zal het openbaar domein volledig vernieuwd worden. Naast de problematiek van de vervuilde baangrachten, zal dus ook het slechte wegdek aangepakt worden, zullen de fietspaden veilig en comfortabel uitgerust worden en zullen de gekende knelpunten inzake verkeersveiligheid weggewerkt worden.” CD&V Herentals juicht dit besluit van haar Vlaams Minister Joke Schauvliege toe.  Dit Vlaams engagement betekent een belangrijke doorbraak in deze twee Herentalse dossiers'