Op 1 juni start aannemer Artem met de bouw van 22 appartementen en 7 woningen in het centrum van Nieuwerkerken. Het project, dat de naam Bloesemhof kreeg, geeft een invulling aan het binnengebied tussen de Kerkstraat en Mouveldstraat.

Bloesemhof dankt zijn naam aan de mooie fruitstreek rond Nieuwerkerken. De link tussen de naam van de residentie en hét kenmerk van Haspengouw was dan ook snel gelegd.

Eind vorige maand zijn de afbraakwerken gestart in de Kerkstraat. Nadien volgen de bouwwerken. De oplevering is voorzien eind 2022.

Vernieuwing zt in op duurzaamheid

Bloesemhof ligt pal in de dorpskern en geeft daardoor een extra uitstraling aan de gemeente. Projectontwikkelaar Vanhout Projects uit Geel zet maximaal in op energiezuinig wonen en leven. In totaal komen er 22 appartementen, verdeeld over 2 woonblokken en 5 gesloten en 2 halfopen bebouwingen.

In een eerste woonblok komen 11 appartementen en 3 penthouses. In een tweede gebouw komen 8 appartementen. Alle appartementen hebben mooie, zonnige terrassen.

"Door te spelen met de volumes en door ondergrondse parkings te voorzien, kunnen we in het ontwerp creatief omspringen met de beschikbare ruimte en voldoende groene zones creëren", aldus Dirk Bastiaensen, directeur bij Vanhout Projects. De woningen zullen eveneens over een eigen tuin beschikken die ook via de achterzijde toegankelijk is.

Nieuwe technologieën

Bloesemhof is een toonvoorbeeld van duurzaam bouwen. "In al onze projecten streven we naar een E-peil dat maximaal E20 bedraagt, wat opmerkelijk beter is dan de opgelegde wettelijke norm. We voorzien PV-panelen, warmtepompen en performante ventilatiesystemen.

Op deze manier zullen de bewoners kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat zonder kostelijke energierekening. Bloesemhof is een voorbeeld van hoe we toekomstgericht en dus future proof kunnen bouwen en wonen." vertelt Bastiaensen.

De Geelse projectontwikkelaar verkreeg eind 2019 de omgevingsvergunning. De verkoop op plan is ondertussen al gestart. De unieke ligging van de residentie met de nieuwste energietechnologieën, het idyllische karakter van de regio en het gunstige BTW-regime van 6% (voor de appartementen in het project) zorgen ervoor dat de eerste appartementen al verkocht zijn. Meer info op https://www.residentie-bloesemhof.be/