De Sint-Jorisgilde Meerhout-Gestel pakt op 8 december sterk uit : de Bim Bam Borrel wordt een indrukwekkende muziekavond in en rond de Sint-Jozefskerk en de aanpalende Kapelzaal in Meerhout. Zowel binnen als buiten, voor jong en minder jong.

Deze tweede Bim Bam Borrel volgt op de eerder bescheiden eerste editie, vorig jaar. Toch daagden er toen al een flinke schare liefhebbers van heerlijke houtblazers en ander muziekwerk op.

Dit jaar trekt de Sint-Jorisgilde alle registers open, met maar liefst drie uiteenlopende concerten. Om 18u trapt de harmonie van de gilde af, om 19u30 het kinderkoor Villanella, het gastensemble dit jaar. Anderhalf uur later sluit Kdoem, de jonge slagwerkafdeling van de harmonie, feestelijk luid af.
 
Extra kindvriendelijk zijn het verrassende tussendoortje én de spektakelvolle slotshow, telkens verzorgd door een heuse vuurspuwer. Naast de Sint-Jozefskerk en de Kapelzaal in Meerhout is er ook buiten wat te doen: gezellige tentjes zorgen voor spijs (geroosterd speenvarken) en drank (van cola tot jenever). Straalkacheltjes doen de rest.
 
Verwacht een zeer gevarieerde muziekavond. Terwijl de harmonie klassiek werk brengt, van Vivaldi tot Lord of the Rings, focust slagwerkgroep Kdoem op gekende televisietunes, van The A-Team tot Flikken. De meest uiteenlopende ‘instrumenten’ moeten eraan geloven, van piano tot plastic buizen. Jeugdsentiment gegarandeerd, letterlijk en figuurlijk.

Want ook Villanella, ruim 40 perfecte gestemde kids, belooft een heel bijzonder optreden. Inhoudelijk mogen we hierover echter nog niks lossen...
 
Het beste bewaren we tot nu: alle concerten zijn gratis. En voor spijs en drank vraagt de Sint-Jorisgilde een bescheiden bijdrage.
 
Bedoeling van deze avond is om, naast het aanbieden van een gevarieerd totaalprogramma naar de regionale bevolking, immers de gilde op zich verder op de kaart te zetten. En om nieuw talent aan te trekken, want naast de harmonie groepeert de Sint-Jorisgilde ook een eigen jeugdafdeling: Orbis Musicana, sinds 1994 een poel van muziektalent. Zodat de toekomst meer dan verzekerd blijft.
 
De harmonie van de Sint-Jorisgilde is een referentie in de regio. Het opgebouwde palmares is niet mis: tal van onderscheidingen op provinciaal en nationaal niveau.

Vorig jaar nog haalde de harmonie het in het Antwerpse provinciale Orkesttornooi. Ze bestaat intussen zo’n 120 jaar en evolueerde van zangkoor over fanfare tot harmonie. De geschiedenis van de gilde gaat zelfs terug tot de 15e eeuw, waar ze als lokaal leger (!) werd ingezet. Sinds 2010 speelt de harmonie in de klasse ‘uitmuntendheid’. Onlangs nog maakte ze een succesvolle concertreis naar het Duitse Baden-Baden.