U bent hier

Binnenkort zonnepanelen op woonzorgcentrum Parel der Kempen?

Neteland | Westerlo
20.03.2018 - 19.54u
Door: Mark Jaspers

De voorbije weken kon Vlaanderen daken nomineren die geschikt lijken om zonnepanelen op te installeren. Het dak van het woonzorgcentrum Parel der Kempen in Westerlo is het populairste dak in de provincie Antwerpen. Hierdoor wint de gemeente een gratis haalbaarheidsstudie.

De voorbije weken hebben 5.401 Vlamingen deelgenomen aan de campagne "Overal zonnepanelen" van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Doel van de actie? Daken van gebouwen nomineren die geschikt lijken om zonnepanelen op te installeren., bijvoorbeeld door een grote oppervlakte en een ligging zonder schaduw.

In totaal werden er 812 daken genomineerd. Per provincie krijgt het populairste dak een gratis haalbaarheidsstudie van het Vlaams Energieagentschap.

"Gezinnen in Vlaanderen investeren volop in zonnepanelen. Het is de hoogste tijd dat de overheid hier een voorbeeld aan neemt, ook in Westerlo. Daarom dat ik dit mooie initiatief heb aangegrepen om het dak van het woonzorgcentrum Parel der Kempen te nomineren. Door zijn oppervlakte van maar liefst 6200 m² en zijn ligging pal in de zon is het bijzonder geschikt", vertelt Lud De Coster, voorzitter van Groen Westerlo.

De oproep naar meer duurzame energie in Westerlo werd massaal gedeeld. Met succes: het dak van het woonzorgcentrum is het populairste dak in de provincie Antwerpen en wint dus de haalbaarheidsstudie.

"Dit is een droom die uitkomt. Maar hier stopt het niet", aldus Lud De Coster. "Wanneer de haalbaarheidsstudie ons vermoeden bevestigt dat de installatie van zonnepanelen rendabel is, willen we dat de inwoners van Westerlo via een burgercoöperatie kunnen investeren in dit project. We kijken ernaar uit om op dit winnende dak binnenkort zonnepanelen te zien."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto