U bent hier

Binnenspeeltuin Raf & Otje blaast 5 kaarsjes uit

Kempen regio | Neteland | Turnhout regio
09.09.2021 - 16.04u
Door: Herman Gezelle

De binnenspeeltuin Raf & Otje in de Turnhoutse binnenstad bestaat 5 jaar en dat laten de 2 guitigste ravotters uit de Kempen niet onopgemerkt voorbijgaan.
Het duo viert heel de maand september feest en rolt tal van acties uit.

"Het vijfjarig bestaan van de binnenspeeltuin willen we vieren met zoveel mogelijk kinderen" zegt zaakvoerder Tom Broeckx. "Al 5 jaar zetten we in op beleving in de binnenspeeltuin.

En dat willen we – nu het opnieuw kan en mag – nog extra doen. Voor de verjaardag van Raf & Otje delen we aan de kindjes speeljetons uit, we organiseren kinderdisco's in de loop van de maand september en we verwachten ook nog hoog bezoek van de prinsessen Belle en Assepoester."

Al wie in de maand september een abonnement (10 beurtenkaart) aankoopt, krijgt 5 euro korting.

"Ook in onze brasserie doen we een actie met ons vijfjarig bestaan. Zo zijn alle kindergerechten van de ravottertjeskaart deze maand aan 5 euro", vertelt Liesbeth Laureyssen. "Zo kunnen we ook iets teruggeven aan de kinderen, ouders, grootouders,... die ons al jarenlang trouw zijn en kan het voor anderen een eerste aangename kennismaking zijn."

Wie graag kleurt kan deelnemen aan de kleurplaatwedstrijd en maakt zo kans op mooie prijzen. Alle acties worden aangekondigd op de Facebook-pagina van Raf & Otje.

Van ijsbaan tot binnenspeeltuin

Het verhaal van Raf & Otje start in 2016 wanneer de Turnhoutse ijsbaan plaatsmaakt voor de grootste binnenspeeltuin in de Kempen. Raf & Otje is geboren. De naam is een ludieke zinspeling op 'ravotten' en de Otterstraat, waar de binnenspeeltuin is gelegen.

Op korte tijd is Raf & Otje uitgegroeid tot een vaste speelstek voor heel wat kinderen waar ook de volwassenen graag komen.

"We merken dat de volwassenen onze opstelling wel kunnen smaken. Zowel op het terras als in de brasserie is het geluid zeer aangenaam. We hebben dan ook van bij de start voor geluidsdempende oplossingen gekozen. Terwijl de kids ravotten, kunnen de volwassenen in een aangename sfeer bijpraten", verklaart Tom Broeckx.

Raf & Otje is de afgelopen jaren blijven investeren: een tweede peuterzone, een ballenbadreiniger, uitbreiding van verluchting en airco en heel wat leuke gadgets zijn ondertussen te koop in de webshop. Ook het bedrijfsleven heeft Raf & Otje ondertussen gevonden voor personeelsfeesten. En ook scholen maken met kinderen uitstapjes naar de binnenspeeltuin.

"We willen een kwaliteitsvolle binnenspeeltuin zijn en zo het verschil maken. En dat trekt zich ook door in onze brasserie. Ook in onze keuken hebben we geïnvesteerd om wachttijden op piekmomenten de baas te kunnen

En we leggen ook de klemtoon op niet-gefrituurde gerechten zoals verse pasta's. Op onze grill bakken we verse hamburgers en uiteraard zijn er de klassiekers zoals steak, vidé en stoofvlees. We hebben ook enkele vegetarische gerechten op onze menukaart geplaatst."

De figuren Raf & Otje komen regelmatig tot leven. Dan lopen de ravotters 'in het echt' rond in de binnenspeeltuin tot groot jolijt van de kinderen. "Als we dan al die gelukkige kinderen zien, dan weten we dat we 5 jaar geleden de juiste stap hebben gezet", besluiten Tom en Liesbeth.

www.rafenotje.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto