Raf & Otje in Turnhout bezorgt niet alleen kindjes urenlang speelplezier; LEGO-fanaat Erwin bouwt speciaal voor de tentoonstelling Bricks-and-More een uniek schaalmodel van de binnenspeeltuin, volledig in de bekende blokjes.

Uniek bouwwerk

Uniek aan dit bouwwerk is dat je, in tegenstelling tot veel andere LEGO-replica's, kan binnenkijken. Wie Raf & Otje al bezocht, zal de speeltuin, compleet met regenboogvulkaan, eettafeltjes en piratenspringkasteel, zeker herkennen.

De binnenspeeltuin is maar liefst tweeduizend m2 groot en viert dit jaar z'n derde verjaardag. Jaarlijks komen er zo'n 35.000 kinderen ravotten bij Raf & Otje.

"Uniek aan dit bouwwerk is dat je, in tegenstelling tot veel LEGO-replica's, kan binnenkijken".

Huzarenstukje

Zowel de bouw als de verplaatsing van de maquette worden een huzarenstukje. Enkele cijfers ter verduidelijking: het schaalmodel van de speeltuin zal ongeveer 2 meter groot zijn, meer dan 50.000 blokjes tellen en dik 100 kilo wegen. Erwin is ondertussen al drie maanden aan het bouwen. En zijn deadline komt stilaan dichterbij.

Ter vergelijking: vorig jaar werden de figuren Raf & Otje nagebouwd. Toen waren 5.000 blokjes voldoende. Nu is het schaalmodel een tienvoud.

Dit weekend bij Thomas More Geel

Het bouwwerk is tijdens het weekend van 9 en 10 november te bewonderen op Bricks-and-More in de Thomas More campus Geel. Vorig jaar lokte deze beurs ruim 3.500 bezoekers. Wees er dus tijdig bij. De deuren zijn geopend op zaterdag van 14 tot 20 u. en zondag van 10 tot 17 u. Voor de kleintjes is er een speelhoek met bouwbakken en duplotafels.

Op 30 november mag de maquette ook even op verplaatsing naar Brick Mania Antwerpen. Na de beurzen krijgt ze een definitieve thuis bij Raf & Otje in Turnhout.