In het kader van de Internationale Dagen van de Thomas More Hogeschool, maakte het Platform Kempen Internationaal woensdag de 2 winnaars van de Prijs Kempen Internationaal bekend.


Voka is verheugd dat twee van haar leden in de prijzen vallen. Biobest uit Westerlo en Coek Engineering uit Geel winnen de award omdat ze respectievelijk met Thomas More en Kogeka een actieve samenwerking hebben.

Deze bedrijven geven de studenten de kans om relevant ervaring op te doen in het kader van een internationale context. De studenten kunnen onder andere via exportplannen en werkplekleren, de door bedrijven zo gegeerde praktijkervaring, competenties en attitudes opdoen.

Daarnaast wordt ook het charter van Kempen Internationaal plechtig ondertekend.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Wij vinden het noodzakelijk om jonge mensen kansen te bieden om binnen ons bedrijf die competenties op te doen die zij in hun latere carrière kunnen inzetten. Dit resulteert in een win voor de studenten, voor Thomas More én voor ons. Dit levert ons ook de nodige instroom van nieuw en jong potentieel om onze onderneming verder internationaal te kunnen uitbouwen.”
 
Koen Van Looke; CEO  van Group Coek: “Wij zijn uiteraard bijzonder fier dat wij deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het is een erkenning voor onze jarenlange investering in jonge Kempense talenten. Wij beschouwen onszelf als partner van Kogeka. Wij bieden stageplaatsen aan, bijvoorbeeld voor lassers en industrieel onderhoud, wij zetelen in diverse jury’s en leerlingen kunnen bij ons op bedrijfsbezoek komen.”
 
Platform Kempen Internationaal
De partners  Flanders Investment & Trade, Flanders DC, Thomas More Kempen, Agentschap Ondernemen, POM Antwerpen, Unizo Kempen, Belgian Chambers, Voka Kempen en Kogeka verenigen zich in het platform Kempen Internationaal om Kempense bedrijven en onderwijsorganisaties maximaal te ondersteunen en te stimuleren tot samenwerking en initiatieven met betrekking tot internationaal ondernemen.
 
De winnaars
Biobest NV uit Westerlo is een toonaangevende wereldspeler op het vlak van biologische bestuiving en biopesticides. Het bedrijf heeft een pionierstatus in de sector met meer dan 25 jaar ervaring.  Samen met al zijn internationale partners zet BIOBEST zich in om telers van groenten, fruit, bloemen of planten over de ganse wereld te helpen hun economische en ecologische doelen te bereiken.

Biobest  kweekt en commercialiseert meer dan 30 soorten nuttige insecten en mijten, die voor de biologische bescherming van gewassen gebruikt worden.  Het bedrijf is vooral bekend door de productie van hommels die voor biologische bestuiving gebruikt worden. 

Biobest levert in meer dan 50 landen en stelt momenteel meer dan 350 mensen te werk.  Het bedrijf telt tien dochterbedrijven die strategisch over de wereld werden gelocaliseerd.   Ook de kweek van nuttige insecten mijten en hommels gebeurt deels in het buitenland.

Coek Engineering NV uit Geel is een toonaangevende, internationale expert in het ontwerp en de fabricage van reactoren, warmtewisselaars, drukvaten en kolommen. Ze zijn gespecialiseerd in diverse exotische en uiterst corrosiebestendige materialen zoals titaan en titaan-clad en dit in enorm grote afmetingen.

Wereldwijd rekent zij grote spelers uit de (petro)chemische, metallurgische en nucleaire industrie tot haar klanten.

Op de foto's :  Koen Van Looke en Ilse Van Lommel  van Coek Engineering / TH / Nnieuws
Jan Vermeulen, Lieve Wouters en Bert Synaeve van Biobest