In opdracht van het gemeentebestuur Mol plant Lidwina Stichting de komende dagen in totaal 48 nieuwe laanbomen op verschillende locaties in Mol.

Zo verschijnen er laanbomen in de Beeldekenslaan, de Pater van Henxthovenstraat en Peter Benoitstraat.

In de Bossestraat en Adolf Reydamslaan worden bomen vervangen die eerder moesten sneuvelen. Het gaat om verschillende soorten van bij- en insectvriendelijke bomen in één straat. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder de grotere biodiversiteit en extra bescherming tegen ziektes.

Om zo snel mogelijk een laaneffect te creëren, kiest de gemeente bomen die op één meter hoogte al een stamomtrek hebben van 18-20 centimeter. Momenteel is het de ideale periode van het jaar om bomen te planten. De bomen hebben nu nog alle tijd om zich te settelen op hun nieuw plekje zodat ze in het voorjaar verder kunnen uitgroeien.

Waar komen de bomen?

> Beeldekenslaan (23), Pater van Henxthovenstraat (10) en Peter Benoitstraat (7)

In deze straten stonden nog geen laanbomen. Bij de recente volledige heraanleg van de parkeerstroken, creëerden we nieuwe plantvakken. In totaal gaat het voor deze drie straten om 40 bomen met een piramidaalvormige kroon :  haagbeuk, sierperen, esdoorns en valse christusdoorns.

> Bossestraat (7) - tussen Groeneweg en Postelarenweg

Bij de heraanleg van de stoepen moest een aantal bomen noodgedwongen sneuvelen. De leeggekomen plantvakken worden opnieuw opgevuld met steeneiken, spaanse aak en olmen.

> Adolf Reydamslaan (2)

De afgelopen jaren werden in de Adolf Reydamslaan twee bomen gerooid die werden getroffen door een storm of ziekte. De vrijgekomen plantvakken krijgen een amberboom en een valse christusdoorn.

Als de weersomstandigheden het toelaten, rondt Lidwina Stichting de werken tegen eind januari af en kunnen de bomen starten aan hun verdere loopbaan.