U bent hier

BioLocaL : 'Grenzeloze bio-passie voor je gezondheid en je goed gevoel'

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
02.12.2017 - 09.55u
Door: Herman Gezelle

Als je Bio-Local in de Itegemse Kerkstraat binnenstapt, voel je meteen een zaligheid van puur natuur, ruik je het heerlijk parfum van biologische en ambachtelijke ingrediënten, proef je het échte originele ongeëvenaarde in bio. Recht uit het bakkersverhaal van overgrootvader.

'Heerlijk om elke keer opnieuw de sfeer en de geuren van mijn kindertijd op te snuiven', dacht ik.

Anita uit Genk : 'Om de 14 dagen kom ik speciaal voor de speltbroden naar Itegem'

Ik ontmoet in de gezellige bio-winkel Anita Bruck (77) uit Genk. 'Ik kom bij Melinda om de 14 dagen m'n spelt-broden, puddingkoeken, de gezonde wafels, pistolets en rijsttaartjes halen', lacht Anita.

''t Is wel een afstandje vanuit Genk, maar onze familie kan zonder de topbio van Melinda niet meer. We hebben er een bijzonder goed gevoel bij, zeer goede vlotte vertering en prima energie. Je ziet het, ik neem 5 volle zakken Bio-Local producten mee naar Genk.

Onze kinderen en kleinkinderen vinden het ook overheerlijk én gezond. Ze willen niks anders meer bij hun ontbijt of tussendoortje. Je vindt trouwens in heel Vlaanderen deze kwaliteit en bio-eerlijkheid niet meer.

Ik ga je een geheimpje vertellen : ik heb ooit 180 kg gewogen, echt. Nu weeg ik 52 kg, voel me superfit iedere dag weer.

M'n huisarts verschiet dat ik op m'n leeftijd nog zo'n goeie bloeddruk en gezondheid heb. Zeg tegen de NNieuws-lezers dat ze Bio-Local moeten ontdekken. Voor hun gezondheid.'

 

'Je bent wat je eet' : gezond eten met veel minder suikers'

Bio-Local oprichtster-zaakvoerster Melinda Neefs doet met passie haar succesvol ondernemersverhaal. 'Je bent wat je eet', benadrukt Melinda. 'Hiermee bedoel ik, dat wat je eet je ook uitstraalt naar de buitenwereld.'

'Veel mensen letten nog te veel op de calorieën en de koolhydraten,om overgewicht te voorkomen. Maar een slank lichaam is nog niet een gezond lichaam.
Dus doe zoals ik: eet gezonde voeding met veel minder suiker of gezoet met minder natuurlijke suikers.

Dat wil niet zeggen dat je in het weekend niet mag 'zondigen' met een frietje of chocolade met +80% cacao.

Ik ben ook blij dat de voedingsdriehoek veranderd is. Natuur, zonder suiker, goed fruit.


Uitgebreid gamma bio producten, minerale spelt

'BioLocal produceert broden zonder toegevoegde suikers en houdt zich ver weg van synthetische hulpstoffen (géén E-nummers). Naast brood, presenteren we wafels, taartjes, rijsttaartjes en granola. We hebben een 40-tal verkooppunten over Vlaanderen verspreid (markten, een eigen winkel in Itegem en lokale voedselteams).

Bio-Local heeft het Europees Biolabel en staat onder toezicht van Quality Partners, een onafhankelijk certificerings- en inspectieorgaan in de biologische productie.

Spelt is booming. Maar onze minerale spelt komt uit de lavagrond van de Oost-kantons. Dat geeft die opvallend aparte zuivere smaak. Ik wil dé bio-bakkerij van de Kempen worden. Niet té groot, op onze maat.

Merkwaardig is ook dat Europa achterloopt op Amerika. In de USA is de keuze in bio veel groter en tevens kwaliteitsvol.'


'Suikertaks moet dringend ingevoerd worden'

'Teveel suiker is zeker niet goed voor je gezondheid. Daarom pleit ik dat de regering spoedig een suikertaks invoert. Gewoon ter bescherming van iedereen, en vooral voor de 1.000-en diabetes,' besluit Melinda Neefs.

Nieuwe marktwagen

BioLocal vind je nu ook op de Herenthoutse markt iedere 4e dinsdag van de maand met de nieuwe marktwagen. Zondag staat Melinda Neefs op de markt in Herentals (Augustijnenlaan). Het is daar vaak drummen geblazen.

Terloops, bio-zoenen bestaan écht.

Bio-Local - 015-24.71.74 - info@biolocalbakkerij.be
Kerkstraat 36, 2222 Itegem.

Guy Verellen / ©NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto