U bent hier

Bisschop Bonny benoemt Bart Paepen tot bisschoppelijk gedelegeerde voor Evangelisatie en nieuwe media

Herentals | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
01.07.2021 - 08.58u
Door: Herman Gezelle

Vanaf 1 september geeft vicaris Bart Paepen, die sinds september 2014 aan het hoofd staat van het vicariaat Antwerpen en pastoor is in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de fakkel door aan priester Emmanuel Ikeobi uit Ekeren.

Bart Paepen zal zich na de zomer volop concentreren op zijn nieuwe taak als bisschoppelijk gedelegeerde voor Evangelisatie en Nieuwe Media bij het bisdom Antwerpen: een nieuw diocesaan project dat tijdens het werkjaar 2021-2022 concreter vorm zal krijgen.

Met trots blikt vicaris Bart Paepen (°1971) terug op de voorbije zeven jaar maar ook vol geestdrift vooruit op het nieuwe hoofdstuk dat voor hem ligt: "Dat het vicariaat Antwerpen een dynamische partner is van werken aan vrede in de stad, heb ik altijd belangrijk gevonden.

Ik kijk dan ook tevreden terug op de vele vriendschappelijke ontmoetingen met vertegenwoordigers van andere religies en de interreligieuze initiatieven die we opzetten in het spoor van de Zalige Charles Deckers. Tegelijkertijd besef ik dat verkondiging en liturgie meer dan ooit mijn stokpaardjes zijn.

Tijdens de lockdown bleek dat nog maar eens duidelijk toen we vanuit het bisdom Antwerpen en de kathedraal sterk hebben ingezet op de dagelijkse streaming van de eucharistieviering en ons uitgebreide digitale aanbod.

Het digitale werk dat we toen verrichtten, heeft duidelijk gemaakt dat daarin enorme kansen en mogelijkheden schuilen om ons verhaal aan een breder publiek te ontsluiten. Ik ben dan ook blij dat ik van de bisschop de kans krijg om dat terrein verder te verkennen."

Ooit trekker van het Heilige Huisjes-project in Herentals

De Antwerpse pastoor die thuis is in de mooiste kathedraal van de Lage Landen en ooit trekker was van het Heilige Huisjes-project in Herentals, heeft er alle vertrouwen in dat zijn opvolger Emmanuel Ikeobi (°1977) uit Nigeria, het uitstekend zal doen.

De 43-jarige priester uit het aartsbisdom Onitsha werd geboren in het oostelijk gelegen Nnobi als tweede van vijf kinderen en studeerde filosofie en theologie in zijn geboorteland. 

Emmanuel Ikeobi kijkt alvast uit naar zijn nieuwe benoeming en komst naar Antwerpen: "Tijdens mijn inwerkperiode hoop ik op korte tijd met iedereen in het bisdom en in het vicariaat Antwerpen uitgebreid kennis te kunnen maken: dat is volgens mij de beste voorbereiding op de nieuwe taak die me te wachten staat. Daarbij reken ik op Gods barmhartigheid en gebed.

Dat Antwerpenaren daarin, ondanks hun verschillende cultuur- en geloofstraditie, erg gastvrij zijn, mocht ik al meermaals ervaren. Graag wil ik dan ook mijn grote dankbaarheid en genegenheid uitdrukken aan alle mensen waarmee ik de voorbije drie jaar mocht samenwerken. Ik mis mijn parochianen, alle vrijwilligers en de Ekerse verenigingen nu al."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto