Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bite Back voert extra protestactie aan poort slachthuis Vanlommel Olen

Bite Back in Olen
Actievoerders van Bite Back voerden zaterdagnamiddag verder actie door een  ketting voor de omheining te vormen aan slachthuis Vanlommel op de Industrieweg in Olen. 

Vanlommel kwam nogmaals in opspraak na beelden van actiegroep "Ongehoord" waarop mistoestanden waren te zien bij de behandeling van kalveren.

Vanlommel verwijst naar de transporteurs van dieren waarover het slachthuis helaas geen controle heeft.

Bite Back : 'Uitfasering vleesindustrie'

'Toch is het slachthuis mee verantwoordelijk vindt de actiegroep die radicaal voor een vleesloze samenleving kiest waarin mens en dier samen leven.

'Ondanks alle inspecties waarop het Vlaams kabinet Dierenwelzijn van Ben Weyts (N-VA) zogezegd prat gaat, blijven deze beelden van dierenleed opduiken',  reageert Bite Back.

Dinsdag trad Ongehoord naar buiten met vreselijke beelden uit verzamelcentra van kalfjes van Vanlommel NV en de Kempense Exportstal. '

'We zien dat de kalfjes niet alleen geslagen worden met stokken, geduwd met elektrische prikkers, maar ook gestampt worden en doorgesleurd aan hun staart of oren.'

Niet alleen zijn elektrische prikkers verboden en begaat Vanlommel een duidelijke overtreding. De beelden tonen gewelddadig, onethisch gedrag naar dieren van veehandelaars die zeggen dierenwelzijn hoog in het vaandel te dragen.

“Het is tijd voor een maatschappij waarin we empathisch samenleven met anderen.

Dieren zijn er met ons, niet voor ons.

Ons economisch systeem is gericht op het najagen van zoveel mogelijk winst, ten koste van voelende, intelligente dieren. Op deze manier kunnen we niet verder. Dit is vreselijk voor de dieren, voor onszelf en voor de planeet.” aldus Sara Surinx, coördinator van dierenrechtenorganisatie Bite Back.

Activisten van Bite Back onderzochten waar het kalfsvlees van Vanlommel te vinden is. Verschillende vestigingen van Carrefour en Delhaize bieden het kalfsvlees van Vanlommel in hun rekken aan. Bite Back nam contact op met Delhaize en Carrefour om het vlees van mishandelde kalfjes uit de rekken te halen. (Beelden Bite Back)

Industrielaan 21, Olen, België

Bite Back in Olen

Deel dit artikel