In Geel is vannacht rond 01.35u een 48-jarige vrouw uit Laakdal levensgevaarlijk gewond geraakt bij een bizar verkeersongeval. De vrouw werd op de brug over het Albertkanaal en de E313 (fly-over Oevel) aangereden door een wagen die even voordien al vluchtmisdrijf had gepleegd op diezelfde locatie, na een kop-staartaanrijding met de wagen waarin de dochter van het latere slachtoffer zat.

De 49-jarige bestuurster van de aanrijdende wagen uit Geel was volgens de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen zwaar onder invloed van alcohol en werd na de feiten dan ook gearresteerd.

Toen een wagen met een jong koppel erin achteraan werd aangereden door een wagen die er vervolgens vandoor ging, belde het meisje van het koppel naar haar ouders om ter plaatse te komen en hen te helpen.

De ouders arriveerden op de locatie van het ongeval bovenop de brug over het Albertkanaal, maar even later keerde bestuurster van de aanrijdende (en gevluchte) wagen toch terug. Zij verloor op dat moment echter de controle over het stuur en reed de wagen van het koppel zo een tweede keer aan.

De moeder van het meisje raakte daarbij geplet tussen de twee voertuigen en liep zware verwondingen op. Haar toestand zou nog steeds kritiek zijn. (belga)