U bent hier

BK sprintduatlon in Herentals Sport Vlaanderen

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
13.09.2019 - 17.22u
Door: Mark Jaspers

Normaal had het BK sprintduatlon begin september in Torhout plaatsgevonden, maar door omstandigheden moet dit geannuleerd worden. Herentals zorgde voor een oplossing, zodat het BK nu zondag plaatsvindt.

Het Technicel-Heylen Triatlonteam stelde aan de organisatoren van de Benny Vansteelant Memorial voor om samen te werken en de race naar Herentals te halen. Zondag is het zover. Dat geeft de Kempense topper Vincent Bierinckx de kans om voor een medaille te gaan op de sprintafstand.

"Ik had dit kampioenschap eigenlijk al opgegeven", zegt Bierinckx. "Ik sukkelde dit seizoen van de ene blessure in de andere. In het EK sprint in Roemenië finishte ik wel als negende, maar achteraf ging het weer fout. Het was mijn enkel die mij parten speelde.

Na een nieuwe diagnose kreeg ik een injectie en kon ik half augustus de training hervatten. Torhout zou te kort dag zijn geweest, maar ik kreeg door het uitstel van het BK dus twee weken extra om te trainen. Toen bleek dat het BK in de Kempen werd georganiseerd, moest ik me wel inschrijven. Ik heb goed getraind, maar niets geforceerd. Ik ben de voorbije weken helemaal pijnvrij en dat geeft een heerlijk gevoel."

De 29-jarige Gelenaar schat zijn kansen niet echt hoog in.

"Alleen tegenslag kan topfavoriet Angelo Vandecasteele van de titel houden. Zijn prestaties dit seizoen liegen er niet om. Ik vind het sneu dat ik niet voor de winst kan gaan, want alleen de winnaar wordt onthouden. De situatie is nu echter eenmaal zoals ze is. Een podiumplaats zou zeker mooi zijn, maar een maand training zal niet volstaan om top te zijn."

"Of de korte afstand niet in mijn voordeel is? Als mijn vorm goed is, ben ik sterker op de kwart. Na de wissel in de sprint ben ik net dat tikkeltje minder explosief. Maar goed, ik ga alles geven wat in mij zit. De vorm van de dag zal heel belangrijk zijn", meent de redder in het zwembad van Hulshout.

Het BK sprintduatlon start zondag aan Sport Vlaanderen Vorselaarsebaan Herentals om 13.00u voor de vrouwen. De mannen volgen 5 minuten later. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto