Nog precies 45 dagen en dan start het BK veldrijden op de Lilse Bergen. De organiserende club De Moedige Supporters van de alombekende Krawatencross roept alle Lillenaren op om blikvangers voor het BK te ontwerpen. Het is trouwens de 25e editie in 2016, maar dan als BK op de wielerkalender.

Koen Van Mechelen : 'Ik sta iedere ochtend om 05u op om mijne blikvanger aan te passen'

Je hebt trouwe supporters in hart en nieren, en je hebt er andere.  Koen Van Mechelen, die naast 't clubcafé De Crawaett woont, is zo'n laatste 'die hard'.  Hij staat iedere dag om 5u op om z'n blikvanger aan z'n huis het aantal dagen aan te passen.  Een eenvoudig manueel aftelsysteem op een Belgsiche vlag. (foto)

Koen Van Mechelen : 'Iedere dag tot het BK tel ik af.  'k Heb alle cijfers al klaarliggen, zodat ik 's morgens vroeg alleen maar het aantal dagen moet ophangen. Dit BK om de 25e editie van de Krawatencross te vieren, moet alle, maar dan ook alle Lillenaren naar de Lilse Bergen brengen.  Ze mogen trouwens allemaal gratis binnen. Ik heb een speciale wekker geïnstalleerd zodat ik me zeker niet kan verslapen.  't Wordt trouwens een spannend BK met een heropstanding van Nys, een sterke Van Aert en je weet maar nooit in de cyclocross.'

De hoogmis van het veldrijden brengt op zaterdag 9 januari en zondag 10 januari 2016 duizenden wielerfans naar De Lilse Bergen. Organisator voorzitter Jef Van den Broeck : 'We verwachten zo'n 25.000 sportliefhebbers, maar bij topweer kan dat sterk oplopen tot 35.000 of meer. Afwachten wat de weerman voor ons in petto heeft.

Voor onze club De Moedige Supporters staat nog een heel drukke decembermaand te wachten om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Maar dat gaat perfect lukken met het huidig ervaren team, en op het BK zo'n 500 gedreven medewerkers. Nieuw op het circuit is dat de renners rond de vijver rijden (zie video).'

BK Lille-lied van Tornsten : CD verkocht voor de G-sporters, het goede doel

Zanger Tornsten heeft een BK-lied opgenomen. De CD is te koop op het BK voor het goed doel, de G-sporters.

BK-blikvangers : win een VIP-arrangement

De organisatoren lanceren ook een oproep aan alle Lillenaren, de scholen en verenigingen om het BK mee te promoten.  Jef Van den Broeck : 'Iedereen kan een blikvanger  langs drukke wegen of in de wijken plaatsen om het kampioenschap mee in de kijker te plaatsen.

In 2004, toen we het BK voor het eerst organiseerden, pakten we al uit met een gelijkaardige actie.  De blikvanger moet verwijzen naar het BK en moet ook getooid zijn in de Belgische driekleur. Een onafhankelijke jury maakt binnen een paar weken een rondgang langs alle blikvangers.

De eerste prijs is een VIP-arrangement op het BK. Wel even bekendmaken dat je een blikvanger geplaatst hebt, mail je gegevens naar Peter decrawaett@telenet.be.

Bestel HIER nu al je tickets online : maak het je gemakkelijk, je moet niet aanschuiven aan de inkom.

Foto : De Moedige Supporters staan aan het clubcafé De Crawaett in Lille bij het huis van Koen Van Mechelen, een blitse blikvanger voor het BK veldrijden.  Koen staat iedere dag om 5u op...

Foto's & HD Guy Verellen / NNieuws.