De inwoners van Lille mogen op zaterdag 9 en zondag 10 januari gratis naar het Belgisch kampioenschap veldrijden op De Lilse Bergen in Gierle. De organisatie verwacht 25.000 veldritfans.  Wout van Aert is de grote favoriet voor de Belgische driekleur.

Net als bij het BK in 2004 kunnen de inwoners van de gemeente Lille het hele weekend lang gratis het veldritfestijn bijwonen. De organiserende club De Moedige Supporters bereikte daarvoor een overeenkomst met het gemeentebestuur van Lille.

'We willen onze inwoiners de kans geven om de Lilse renners naar de overwinning te schreeuwen. Er zijn heel wat jonge Lilse veldrijders die aan de start komen en kans maken op een podiumplaats. En Wout van Aert is natuurlijk dé grote publiekstrekker", legt sympathieke Jef Van den Broeck, voorzitter van De Moedige Supporters uit.

'In 2004 maakten 3.500 personen uit Lille gebruik van het gratis ticket. Dit jaar verwachten we nog een pak meer volk van de eigen gemeente. We denken dat we toch zeker in totaal 25.000 supporters mogen verwelkomen tijdens het hele BK.'