Wie nog een VIP-ticket voor het Belgisch kampioenschap veldrijden dit weekend op de Lilse Bergen wil, is eraan voor de moeite. Alle 3.200 VIP-arrangementen zijn uitverkocht, meldt Jef Van den Broeck van organiserende vzw De Moedige Supporters. "Nieuw is dat heel wat bedrijven uit de streek met hun personeel komen en voor 20, 30 of 40 mensen tafels bestelden", aldus de sympathieke voorzitter.

Met thuistalent Wout Van Aert als belangrijkste favoriet verwacht de organisatie zaterdag en vooral zondag de grote massa. Om alle VIP's een plaats te kunnen geven, liet de organisatie 8 extra tenten recht zetten en wordt ook het strandgebouw ingepalmd voor de bijzondere gasten.

"Blijkbaar draait de economie in de streek goed, want de duurste VIP-kaarten waren eerst de deur uit",  Van den Broeck. Zo'n duurste kaartje kost 220 euro + BTW en geeft je recht op het bijwonen van de cross, een bijzonder dinner en drank à volonté. Telenet komt met 300 genodigden naar de wedstrijd, bouwmaterialenhandel MPA met 225. "Verder zijn er vooral Kempense bedrijven die bij ons hun personeelsfeest houden", zegt de voorzitter.

Extra inspanning van PFL
Dat al die VIP's ook perfect de wedstrijd kunnen volgen zonder zelfs maar uit hun verwarmde tent te komen, is de verdienste van PFL uit Lille. De specialist in beeld, klank en video installeert in alle VIP-ruimtes 10-tallen flatscreens. "De uitdaging bestaat erin om het signaal naar al die verschillende locaties verspreid over het terrein te krijgen", zegt Dominic De Gruyter, managing director van PFL. "We willen hen toch wel laten kennismaken met wat we daar allemaal realiseren. Daarnaast zijn we al jarenlang een partner van de Krawatencross. Nu zij een extra inspanning doen voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap, wilden we ook een extra bijdrage leveren."  Alle info BK 2016 Lille hier.