De bladkorven die de technische dienst van de stad Herentals in de Engelse wijk plaatsen, zijn niet correct verdeeld.  Er wordt geen rekening gehouden met het aantal bomen in een wijk of met de grootte van de kruinen.  In de Engelse wijk met 102 woningen,  waar in 1992 honderdvijfenzeventig esdoorns geplant werden,  staan maar 6 bladkorven opgesteld.

Dit is één korf voor 29 bomen. Deze esdoorns werden tijdens hun 21-jarig bestaan nog maar 1 maal deftig gesnoeid.  Jaarlijks werd er links en rechts wel eens een takje verwijderd door de groendienst, maar dat is het dan.

Dankzij een kritisch mediabericht dat de 'elektriciteitspalen door de bomen groeiden', werden deze bomen enkele jaren geleden ook wat “bijgewerkt”.  De platanen op de Lierseweg zijn vorig jaar wel erg kort gesnoeid met gevolg dat de meeste kruinen kleiner zijn dan de esdoorns van de Engelse wijk. Op de Lierseweg, tussen de Zandpoort en de Ringlaan staan 13 bladkorven voor 65 bomen. En nog straffer : tussen de Zandpoort en de Vestingstraat staan 5 bomen maar werden er wel 2 korven geplaatst...  

Sommige bewoners van de Engelse wijk hadden vorig jaar zelf een korf nabij hun woning geplaatst, maar deze maken de stadsdiensten niet leeg.    Johan Temmerman / Nnieuws.