U bent hier

Blauwe vlag wappert ook bij Lilse Bergen en Zilvermeer

Lille | Mol
17.05.2019 - 07.17u
Door: Mark Jaspers

Dit jaar mogen twaalf zwemvijvers en acht jachthavens een Blauwe Vlag hijsen, een kwaliteitslabel rond bijvoorbeeld waterkwaliteit en milieubeheer. Dat melden Toerisme Vlaanderen, GoodPlanet Belgium, een organisatie actief rond een duurzame samenleving, en waterzuiveraar Aquafin donderdag.Onder meer De Blaarmeersen in Gent, het Oost-Vlaamse provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen en het gelijknamige West-Vlaamse domein in Harelbeke krijgen het label, net als De Lilse Bergen in Lille, het Zilvermeer in Mol en De Nekker in Mechelen.

Naast de twaalf zwemvijvers, waarvan twee ten zuiden van de taalgrens, krijgen ook acht jachthavens een bekroning.

"We zetten extra in op bewustmaking van de bezoekers van Blue Flag-locaties, bijvoorbeeld via de nieuwe infoborden. Bovendien engageerden alle kuststeden en -gemeenten zich om vanaf 2020 Blue Flag uit te rollen. De toekomst van het label in ons land ziet er dus veelbelovend uit", zegt Simon Reijniers, projectmanager Blue Flag Belgium bij GoodPlanet.

De vlag is een internationaal kwaliteitslabel voor stranden, zwemvijvers en jachthavens. De onderscheiding wordt toegekend op basis van de verdiensten op het vlak van waterkwaliteit, milieubeheer, veiligheid, toegankelijkheid, bewustmaking en educatie.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto